Annonce
Struer

Havnedriften i god gænge

Mængderne af både skærver og træ er ikke de samme som før, men til gengæld er der kommet gang i en eksport af halm til Norge. Arkivfoto: Frede Stengaard
Mængderne af gods over kaj er stadigvæk på retur, men der er overskud på bundlinien i regnskabet for både trafikhavnen og lystbådehavnen i Struer

Struer: Havnedriften i Struer er kommet i god gænge.

I 2018 var der således overskud på driften af både industrihavnen og lystbådehavnen.

- Vi har fået tilpasset udgifterne, så de passer til indtægterne, forklarer formanden for Holstebro-Struer Havn, borgmester Niels Viggo Lynghøj (S), og generelt kan han glæde sig over, at der stadigvæk kommer gods ind over kaj, så det hænger sammen, selv om der er tale om et fald på cirka 8000 ton i forhold til omsætningen i 2017.

Mængden af skærver er faldet med 12.000 ton til 44.000 ton i 2018. Mængden af træ er reduceret med 25 procent fra 4000 ton i 2017 til 3000 ton i 2018, mængden af gødning, foderstoffer og korn er faldet med 1000 ton til 33.000 ton i 2018.

Til gengæld er mængderne af andet gods kommet op på 5000 ton. Blandt andet på grund af en ny eksport af halm til Norge.

Det hjælper så også på resultatet, at Holstebro-Struer Havn fik nedskrevet alle havnens værdier på det forrige årsregnskab, så bundlinien var glødende rød i årsregnskabet for 2017.

Da alt var gjort op, kom trafikhavnen ud af 2017 med et underskud på lidt over 12 millioner kroner.

- Men det betyder så, at afskrivningerne ikke længere tynger på regnskabet, som de tidligere har gjort det. Vi har fået nedskrevet værdierne til et mere realistisk niveau, og det betyder så også, at vi har fået et mere realistisk regnskab ud af det, forklarer Niels Viggo Lynghøj.

Og altså et regnskab med et overskud på 226.000 kroner på bundlinien i 2018.

- Så det giver bestemt mening at blive ved med at drive havnen videre som en aktiv trafikhavn samtidig med, at vi i Struer Kommune arbejder videre på at udvikle havnen på så mange andre måder, vurderer Niels Viggo Lynghøj.

Et udviklingsarbejde, som bliver gennemført i et tæt samarbejde med de øvrige aktører på havnen.

Det giver bestemt mening at blive ved med at drive havnen videre som en aktiv trafikhavn samtidig med, at vi i Struer Kommune arbejder videre på at udvikle havnen på så mange andre måder.

Niels Viggo Lynghøj (S), borgmester i Struer Kommune og formand for Holstebro-Struer Havn

Lystbådehavnen

På lystbådehavnen var der lidt færre både i havnen end året før.

I 2018 fik Holstebro-Struer Havn lejeindtægter fra 399 af de 567 pladser i lystbådehavnen.

Dette er 15 færre end i 2017, og desuden er der stillet 29 pladser til rådighed for forskellige klubber og foreninger.

- Men vi har fået bedre styr på at få betaling for pladserne på forskud, forklarer Niels Viggo Lynghøj, og resultatet blev et overskud efter af- og nedskrivninger på 241.127 kroner mod et budgetteret overskud på 229.000 kroner.

Så alt i alt kunne havnestyrelsen også godkende regnskabet for den del af Holstebro-Struer Havn.

I Struer Kommune bliver regnskaberne nu forelagt for medlemmerne af kommunens økonomi-, erhvervs- og bosætningsudvalg på tirsdag og det samlede byråd sidst på måneden.

Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

De første nordvestjyske reaktioner på V-formandsskifte: Inger er det rette valg

Lemvig

Klagenævn gav kommunen medhold

Annonce