Debat

Havvindmøller. Lyt dog til borgerne

Arkivfoto

Debat: Havvindmøller skal de placeres 20 eller 30 kilometer fra kysten? I Skjern området har man besluttet de skal ud på 30 kilometer - kunne man I Lemvig ikke blive enige om det samme?

Jeg har fået den opfattelse, at der er for mange af samme parti i byrådet, så når et emne bliver behandlet, hersker der en mild form for diktatur og ikke demokratiske handlinger. Inden beslutninger tages, bør det ske med høringer om andres meninger. Ved at lytte og rette ind tilgodeser man mange flere borgere, inden beslutninger tages.

Der har været mange utilfredse borgere, som direkte bliver berørt af havvindmøllernes placering på 20 kilometer - de har endog også lavet en forening. Man hører ikke nok på borgerne.

Havvindmøllerne vil ganske givet genere mange turister - de får "blikket" generet af de roterende vinger. Men, som sidste læserbrevsskribent var inde på, er her ikke tale om lavfrekvens påvirkning, som man må døje med og risikere sygdom af på landjorden, for de kan være kræftfremkaldende for de omkringboende. Jeg er arg modstander af vindmøller, men må vel finde mig i dem iført "Grønne Øjne", når det nu ikke kan være anderledes. Jeg har en opskrift på en møllehue, om der er interesse for det.

Håber virkelig på sigt, at man kan føle at borgerne i kommunen også bliver respekteret. Ud med dem på 30 kilometer, når vi nu ikke kan blive fri!

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro For abonnenter

Advokaten vælger kærligheden, så: Farvel lille, skønne hus

Lemvig For abonnenter

Haltilskud drejer ind på opløbsstrækning

Læserbrev

Politik. Hvorfor skal Arne blive ved med at vente?

Debat: Det er nu over 200 dage siden, at Socialdemokratiet fremlagde deres ide om, at nogle danskere skal have ret til at gå tidligere på pension end andre. Og vi må se i øjnene, at det lykkedes Socialdemokratiet at tale sig ind i hjerterne på mange danskere. Strategien virkede klar: Alle skulle kunne se sig selv i Socialdemokratiets tanker om tidligere pension for nedslidte. Rigtig mange blev overbevist om, at det netop var dem, ordningen var tiltænkt. Og det gav stemmer ved folketingsvalget. Men nu synes jeg efterhånden, at Socialdemokratiet må løfte sløret for deres store valgløfte. Der er nemlig stadig ingen som helst klarhed over, hvem der skal omfattes af retten til at gå tidligere på pension og nu har Socialdemokratiet så igen udskudt det tidspunkt, hvor danskerne kan få klarhed over, hvad Socialdemokratiet vil. Forklaringen denne gang er, at man ikke kan tale om tidlig pension til nedslidte samtidig med, at der forhandles om overenskomster og således har man fundet en undskyldning for, at vi tidligst til næste forår må se noget konkret. Flere og flere sidder tilbage med den mistanke, at Socialdemokratiet er rædselsslagne for at blive konkrete. For når man bliver konkret – når man skal ind og tage de svære politiske beslutninger om, hvem der skal omfattes af retten - så skuffer man også en masse mennesker, som ikke vil blive omfattet. Men Socialdemokratiet VIL ikke være konkrete. De vil ikke svare på, om det er rengøringsassistenten, tømreren eller slagteriarbejderen, der skal omfattes. Det ville de heller ikke på de syv møder, vi havde med dem om emnet i foråret. Og derfor udskydes det store valgløfte igen og igen. I Dansk Folkeparti ser vi gerne på Socialdemokratiets forslag om retten til tidlig pension for nedslidte. Vi fik forhandlet en god aftale på plads om seniorpension i foråret og er åbne for at kigge på andre muligheder for nedslidte. Men det er godt nok lidt svært, når vi ikke aner, hvad Socialdemokratiet vil. Arne har allerede ventet i over 200 dage – og nu kommer han nok til at vente i hvert fald 200 dage mere. Jeg synes, det bliver mere og mere grotesk. Derfor er meldingen klar til Socialdemokratiet: Læg et konkret udspil på bordet så danskerne kan se, hvad I vil!

Lemvig

Trods faldende deltagerantal: Leder af Byløbet er tilfreds

Annonce