Annonce
Debat

Havvindmøller. Lyt dog til borgerne

Arkivfoto

Debat: Havvindmøller skal de placeres 20 eller 30 kilometer fra kysten? I Skjern området har man besluttet de skal ud på 30 kilometer - kunne man I Lemvig ikke blive enige om det samme?

Jeg har fået den opfattelse, at der er for mange af samme parti i byrådet, så når et emne bliver behandlet, hersker der en mild form for diktatur og ikke demokratiske handlinger. Inden beslutninger tages, bør det ske med høringer om andres meninger. Ved at lytte og rette ind tilgodeser man mange flere borgere, inden beslutninger tages.

Der har været mange utilfredse borgere, som direkte bliver berørt af havvindmøllernes placering på 20 kilometer - de har endog også lavet en forening. Man hører ikke nok på borgerne.

Havvindmøllerne vil ganske givet genere mange turister - de får "blikket" generet af de roterende vinger. Men, som sidste læserbrevsskribent var inde på, er her ikke tale om lavfrekvens påvirkning, som man må døje med og risikere sygdom af på landjorden, for de kan være kræftfremkaldende for de omkringboende. Jeg er arg modstander af vindmøller, men må vel finde mig i dem iført "Grønne Øjne", når det nu ikke kan være anderledes. Jeg har en opskrift på en møllehue, om der er interesse for det.

Håber virkelig på sigt, at man kan føle at borgerne i kommunen også bliver respekteret. Ud med dem på 30 kilometer, når vi nu ikke kan blive fri!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det er utroligt...

Vi kunne læse her i bladet i lørdags, at fremtiden for et af de absolut allerstørste sportsarrangementer i hele landsdelen, Holstebro Cup, som afvikles hver påske, er i farezonen for ikke at kunne fortsætte. Ikke fordi der ikke er deltagere, som vil tage til Holstebro i påsken for at spille håndbold. Det vil de gerne, og det bidrager naturligvis til omsætning og markedsføring af byen, at der kommer så mange udøvere, ledere og forældre. Formanden for Holstebro Cup, Karsten Marcussen, har stået i spidsen for arrangementet i årevis, og han har i lige så mange år haft stor opbakning fra en række frivillige, der gør det af lyst og ikke fordi, de selv har børn eller anden personlig interesse i arrangementet. Selvfølgelig får de en personlig oplevelse ud af at være sammen med så mange glade mennesker, men man gør det også, fordi det er vigtigt for en by at have et stort arrangement som Holstebro Cup. Men formanden stopper, når denne udgave er klaret. Og han kan frygte, der er flere af de frivillige, der benytter lejligheden til det samme. Begrundelsen er, at det er blevet et bøvl med samarbejdet med kommunen, og formanden opfatter det som direkte benspænd, når det er særdeles vanskeligt at få praktiske ting til at gå op, og der ingen velvillighed er fra kommunens side. Det er fortrinsvis adgangen til skolerne, hvor der indkvarteres deltagere, der er problemet, og i modsætning til de kommunale skoler, så er der ingen problemer med professionskolerne, gymnasiet med videre. I samme avis beklager udvalgsformanden det, og nu skal tonen have en anden lyd. Det må vi så se, om den får. Men det kan jo ikke være rigtigt, at der skal en formands-afgang og en forsideartikel i det lokale dagblad til, før man opfatter alvoren hos kommunen. En kommune bør forkæle frivilliges initiativer og arbejdslyst, når det drejer sig om sådanne arrangementer, som helt klart er i kommunens store interesse, der bliver arrangeret. Det er ingen naturlov - slet ikke i dag, at der er frivillige, der vil gøre sådan et stort stykke uegennyttigt arbejde, så derfor kan det undre, at der skal så stort et brag til, før man vågner op og aflyser alle benspænd for at erstatte dem med skulderklap og "medvind på alle cykelstier". Hvis det altså sker...

Lemvig

Stormturister i vinterferien

Annonce