Annonce
Kultur

Haze-aflysning rammer lokalsamfundet hårdt

Årets Haze over Haarum skulle have været nummer 41 i rækken - nu er den aflyst. Arkivfoto: Morten Stricker
Haze over Haarum i juni er aflyst, og det rammer lokalsamfundet hårdt, da Harboøres musikfestival hyrer foreninger til at hjælpe med det praktiske og samtidig deler det ofte store overskud ud til lokale foreninger.

Harboøre: - Vi havde håbet, at vi kunne holde Haze over Haarum i år, men vi havde også frygtet, at vi var nødt til at aflyse, og med statsministerens udmelding i aftes er vi desværre nødt til at aflyse årets Haze over Haarum, siger Hanne Noermark, der er formand for musikfestivalen i Harboøre.

Hun har fuld forståelse for, at det på grund af coronakrisen er nødvendigt at aflyse store begivenheder som Haze over Haarum, der skulle have fundet sted den 11.-13. juni.

- Men selvfølgelig er det en trist besked at skulle sende rundt. Vi kommer til at skuffe virkelig mange mennesker med sådan en aflysning. Det gælder de mange frivillige, hvoraf nogle bruger rigtig mange timer på Haze i løbet af året, og det gælder ikke mindst de mange gæster, der nyder musikken og samværet med hinanden, siger Hanne Noermark.

Sammen med de øvrige i bestyrelsen har hun endnu ikke overblik over, hvorvidt Haze over Haarum eventuelt ville kunne holdes senere på året. Det kunne være i september, hvor det eventuelt vil være muligt at samle mange mennesker igen.

- Indtil videre holder vi alle muligheder åbne, siger Hanne Noermark.

Hun ved til gengæld, at en aflysning kommer til at ramme lokalsamfundet hårdt. Den store musikfestival - der i år skulle have været nummer 41 i rækken - involverer nemlig rigtig mange.

- Vi hyrer f.eks. lokale foreninger til at hjælpe med de mange praktiske opgaver. Foreningerne stiller med cirka 600 frivillige i alt, og her betaler vi foreningerne for at hjælpe. Desuden køber vi rigtig meget i lokalsamfundet til festivalen, siger Hanne Noermark.

Og så er der hele overskudsdelingen. Overskuddet fra Haze over Haarum bliver nemlig uddelt til lokale foreninger, og i november i fjor blev der uddelt ikke færre end 400.000 kroner.

Annonce

Men selvfølgelig er det en trist besked at skulle sende rundt. Vi kommer til at skuffe virkelig mange mennesker med sådan en aflysning.

Hanne Noermark, formand for Haze over Haarum

Økonomiske udfordringer

Dertil kommer festivalens egen økonomi. Der er selvfølgelig for længe siden indgået kontrakter med diverse musikere og bands. Blandt årets navne var Lars Lilholt Band, L.O.C. og Nik & Jay.

- Vi har ikke noget overblik over, hvordan vi er stillet i forhold til disse kontrakter. Det er vi i øjeblikket ved at finde ud af. Men det giver os under alle omstændigheder nogle økonomiske udfordringer, siger Hanne Noermark.

Der er også hele spørgsmålet om tilbagebetalingen for billetter. Her vil man kunne hente oplysninger på hjemmeside og Facebook, når arrangørerne har overblik over alt det praktiske.

- Hele landet er i krise på grund af coronavirus, og som i forhold til alt muligt andet er det også vigtigt, at vi står sammen om Haze og kommer igennem krisen, siger Hanne Noermark.

Annonce
Annonce
Kultur For abonnenter

Kære Svend. Næste gang jeg kommer til Danmark, ringer jeg naturligvis til dig... med varm hilsen og høj agtelse, Kathleen Kennedy

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Tøjeksperten lukker i Lemvig

Kultur

Kunstmuseum klar til at åbne

Annonce