Annonce
HB

HB genoptager træningen mens de venter på afklaring fra DBU

Per Lauge og resten af Holstebro Boldklubs spillere genoptager træningen i næste uge, således at man kan stå så skarpt som muligt, hvis turneringen bliver genoptaget. Foto: Johan Gadegaard
Alle fodboldrækker under Danmarksserien er blevet aflyst, så nu skal Holstebro Boldklubs førstehold igen tilbage på træningsbanen. For bliver holdet kaldt i kamp, skal det ikke være på grund af dårlig form, at en oprykning til 2. division glipper.

Holstebro: Da regeringen i weekenden åbnede for, at fodboldfolket kunne vende tilbage på træningsbanen men ikke spille kampe, var det først og fremmest en håndsrækning til fodboldsultne spillere og trænere.

Men det var også en reel aflysning af sæsonen for størstedelen af landets breddeklubber. DBU Jylland har i forlængelse af udmeldingerne annulleret alle 11-mands turneringer i forårssæsonen fra Jyllandsserien og ned, da turneringen nu tidligst kan komme i gang i begyndelsen af juni, og det derfor ikke længere er realistisk at kunne afvikle en sæson inden sommerferien.

Danmarksserien, der er en helårs-turnering, holder man dog en dør på klem for. Og dermed bliver man i Holstebro Boldklub nødt til at arbejde ud fra den mulighed, at man i en eller anden form skal ind og spille de afgørende kampe om oprykning til 2. division.

- Vi har endnu ikke fået noget konkret af vide, men ud fra udmeldingerne kan vi godt se, at der er en mulighed for at vi kommer i gang. Det maksimale vi kan nå, hvis vi kan komme i gang efter den 8. juni, er som jeg ser det nok fire kampe i Danmarksserien plus oprykningskampe, så vi bliver nødt til at være så klar til det, som vi kan blive, forklarer cheftræner Kim Kristensen.

Annonce

Hvad så med op- og nedrykninger?

HERRERSENIOR: For herresenior i 11-mands serierækkerne er udgangspunktet, at alle hold beholder deres plads i den række, de skulle have startet forårssæsonen i. Der vil dog blive uddelt tidlige julegaver til flere hold, idet der er udtrækninger i serie 1, serie 3 og serie 4, hvor DBU Jylland rykker hold op for at fylde hullerne. Nærmere information vil følge, her afventes blandt andet en udmelding omkring afvikling af Danmarksserien.

Konklusionen er, at herreseniorhold i efteråret kan regne med minimum samme række, men ikke præcis de samme puljer, som forårssæsonen skulle være startet med. Du kan se datoplanen for planlægningen af efterårssæsonen her.

KVINDESENIOR: 11-mands serierækkerne for kvinder skulle have indeholdt en overgangsordning til en ny struktur vedtaget af klubberne på årets delegeretmøde. Da forårssæsonen ikke afvikles, vil denne overgangsordning blive afløst af en regulering af hold mellem de enkelte rækker.

UNGDOM: Ligeledes har den annullerede forårssæson betydning for ombrydningen af rækkerne for 11-mands ungdomshold inden efterårssæsonens start. Også her er DBU Jylland klar med en model for ombrydning inden for de næste par uger.

Kilde: DBU Jylland.

Starter næste uge

Allerede fra mandag er det sådan set tilladt, at træne udendørs igen, hvis man overholder de retningslinjer, DBU har udstukket til alle klubber. Holstebro Boldklub venter dog til næste mandag, med at gå i gang.

- For at vi er helt sikker på, at vi har styr på alle retningslinjer og så videre, venter vi til næste uge. Så har vi lige en uge til at sætte os ind i alle regler og forberede os ordentligt, forklarer Kim Kristensen.

Cheftræneren arbejder indtil videre frem mod en dato der hedder 8. juni, hvor fase 3 forventes at blive igangsat. Men han erkender også, at der ikke findes garantier for, at Danmarksserien og 2. division får lov til at blive genoptaget, ligesom superligaen, 1. division og kvindeligaen har fået lov til i den nuværende fase 2.

Det kan også være, at man må nøjes med at spille oprykningskampe mellem de fire hold, HB inklusiv, der pt. ligger på førstepladsen i Danmarksseriens fire puljer. Eller at der i værste fald skal trækkes lod om de tre billetter til 2. division. Eller noget helt andet.

- Hvis jeg skal kigge på, hvad der ville være mest fair, hvis vi slet ikke kommer til at spille flere kampe, må det enten være lodtrækning eller at give alle hold lov til at rykke op. Jeg nægter at tro på, at man ender med at give oprykningen efter pointsnit, for det ville ikke være rimeligt, når det sportslige niveau er så uens i de fire puljer. Og det siger jeg ikke bare fordi, at vi har det laveste pointsnit af de fire hold, der ligger nummer et, siger Kim Kristensen.

- Scenariet kan jo også blive, at der er klubber i divisionerne, der går konkurs, således at der faktisk bliver plads til fire i stedet for tre oprykker, siger han.

DBU Jylland oplyser, at man forventer at have en afgørelse på hvordan resten af turneringerne afvikles senest den 1. juni.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Ole & Elo streamer aflyst koncert

Annonce