HB

HB havde heldet med sig i pokallodtrækningen

Sidste år i august var Holstebro Boldklub chanceløse, da man rendte ind i superliganedrykkerne fra Silkeborg i 1. runde af pokalturneringen. I år står man med bedre kort på hånden mod 2. divisionsnedrykkerne fra Odder. Foto: Johan Gadegaard
Sportsligt kunne Holstebro Boldklub ikke have ønsket sig en meget bedre lodtrækning til 1. runde af Sydbank Pokalen. Giver gode muligheder for at gå videre og få en af de "sjove kampe".

Holstebro: Tirsdag middag blev der trukket lod til 1. runde af Sydbank Pokalen, som den landsdækkende pokalturnering hedder nu om dage.

En lodtrækning, der set med de sportslige briller faldt heldigt ud for Holstebro Boldklub, som var det eneste tilbageværende lokale hold i turneringen. I denne runde trådte hold fra 2. division, 1. division samt superliganedrykkerne ind, og dermed var der også en stor risiko for at trække en modstander, som var en klasse eller to over HB - og alligevel ikke rigtigt kunne trække tilskuere til pokalkampen, der skal spilles mellem den 6. og 8. august på Holstebro Idrætspark.

Men op ad bowlen kom Odder, der lige er rykket ud af 2. division og dermed er et hold, der skal i gang med en større genopbygning. Dermed må HB vurderes til at have pæne chancer for at gå videre til 2. runde, hvor superligaholdene minus sidste sæsons mesterskabsspil træder ind i turneringen.

- Jeg tror faktisk, det er meget godt, det er et hold, vi har en mulighed imod, og så tror jeg det er vigtigt, at vi har hjemmebanen, konstaterer cheftræner Kim Kristensen.

Drømmer om AGF eller Midtjylland

For en klub af Holstebro Boldklubs størrelse, er det ikke realistisk at drømme at vinde turneringen og ryge ud i Europa.

Godt nok taler man i alle serieklubber, også dem i serie 6, om at pokalturneringen er den korteste vej til Europa, men det er en sandhed med modifikationer. Det kommer ikke til at ske for de lavere rangerede hold, og derfor må man sætte sig andre mål.

- Man vil jo gerne blive ved med at trække små hold, hvor man kan være favorit, indtil man når så langt, at man kan få en af de rigtigt sjove modstandere med mange tilskuere på stadion, forklarer Kim Kristensen.

Drømmen er vel, at klare sig en runde videre og så trække AGF - eller endnu bedre, snige sig helt frem til 3. runde og så møde FC Midtjylland?

- Det kunne jeg da rigtig godt tænke mig, og det tror jeg også, der er mange i klubben, der ikke ville være kede af. Nu må vi gøre vores bedste og se, hvor langt det rækker, siger Kim Kristensen.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Video: Se med, når storkeungen spiller død for at blive ringmærket

Danmark

Se video af redning: 20-årig sejler reddet op ad vandet efter flere timer i Ringkøbing Fjord

112

Kvinde sad fast i brønd i en time

Lemvig

Evy blev glemt, når hun bestilte en Flextur: Nu har Midttrafik gennemgået klagerne

Lemvig

Tre strande har det reneste badevand

Annonce