Annonce
Sport

HB må spille bundbrag på lørdag: 2. division fortsætter trods corona-nedlukning

Lasse Lilbæk og holdkammeraterne kan godt pakke sportstasken. 2. division lukkes ikke ned, og derfor skal Holstebro Boldklub på lørdag en tur over Storebælt for at møde Holbæk. Foto: Morten Stricker
Holstebro Boldklubs førstehold er ikke omfattet af det generelle forbud mod at træne og spille kampe for idrætsudøvere over 21 år. Det står klart efter et møde mellem Divisionsforeningen og Kulturministeriet mandag eftermiddag.

Holstebro: Allerede mandag middag sendte Divisionsforeningen en pressemeddelelse ud, hvor man gjorde rede for, at man forventede, at der fortsat skulle spilles kampe i både 2. division og Sydbank Pokalen.

Forklaringen var, at det i Sundheds- og Ældreministeriet nyeste bekendtgørelse fremgår, at forsamlingsforbuddet ikke gælder for arbejdspladser. Og dermed ikke gælder for divisionsfodbolden, der teknisk set er en professionel række, selvom de fleste hold - Holstebro Boldklub inklusive - opererer på amatørvilkår.

- I langt de fleste klubber i 2. division får man honorar for at spille, så vi mener, at der er arbejdspladser, og at man har lov til at spille kampene på linje med de to andre rækker (1. division og Superligaen, red.), sagde direktør i Divisionsforeningen, Claus Thomsen, til Ekstra Bladet.

En udlægning, som senere mandag eftermiddag blev bekræftet på et møde mellem Divisionsforeningen og Kulturministeriet. Det fortæller sportschef i Holstebro Boldklub i en sms til avisen.

Bundbrag på lørdag

Holstebro Boldklub må således både spille kampe, samt træne på almindelige vilkår, uden at skulle holde sig i grupper på maksimalt 10 personer.

Og dermed kan truppen fortsætte forberedelserne frem mod lørdagens udekamp mod Holbæk B&I, der ligner en ny seks-points-kamp i bunden af 2. division. Sjællænderne var i sidste sæson ude i et nedrykningsspil, før overlevelsen var sikret, og ligger igen i år i den tunge ende.

Holbæk ligger nummer 11 i 2. division Vest med otte point på kontoen, mens Holstebro ligger på 14. og sidstepladsen med fem point. Lørdagens hjemmehold har tabt de to seneste kampe til FC Sydvest og Jammerbugt FC.

Som tidligere nævnt bliver Sydbank Pokalen heller ikke ramt af de restriktioner, der ramte store dele af idrætslivet i weekenden. Her spiller HB næste kamp onsdag 11. november på udebane mod Jammerbugt.


I langt de fleste klubber i 2. division får man honorar for at spille, så vi mener, at der er arbejdspladser, og at man har lov til at spille kampene på linje med de to andre rækker (1. division og Superligaen, red.).

Claus Thomsen, direktør i Divisionsforeningen, til Ekstra Bladet.
Forsiden netop nu
Debat

Venstre ved man aldrig, hvor er