Annonce
Holstebro

HB rykker op i 2. division: Vildt drama endte i vild jubel

Jublen ville ingen ende tage, da Holstebro Boldklub havde sikret sig oprykningen efter en meget medrivende kamp. Foto: Morten Stricker
Efter ni års fravær er Holstebro Boldklub tilbage i landets tredjebedste fodboldrække. Hverken torden eller lynild kunne ødelægge festen, da HB i et sandt drama sikrede sig oprykningen til 2. division.
Annonce

Holstebro: Drømmestart og 3-0 føring ved pausen, stor comeback af Silkeborg, rødt kort, kongemål, afbrydelse på grund af lyn og torden og til sidst forløsning.

Der var lagt i kakkelovnen til et drama og det var lige præcis, hvad de 430 tilskuere på Holstebro Idrætspark fik lørdag eftermiddag, da Holstebro Boldklub med en vild 5-2 sejr rykkede op i 2. division.

- Det er det vildeste, jeg har prøvet som fodboldspiller, det kan slet ikke beskrives. Vores første halvleg betyder jo, at det hele er vendt på hovedet, da vi går til pausen. Vi gik fra at have alt at vinde til at have alt at tabe, og var lige ved at sætte det over styr, inden vi lukker det igen, konstaterer forsvarsspilleren Emil Laursen.

- For mig er det her kulminationen på fem års hårdt arbejde og mange lange køreture, som nu bliver belønnet. Det er det, vi har arbejdet for, og det er så vanvittigt fedt, siger Emil Laursen.

Annonce

Lauges store revanche

Efter Silkeborg KFUMs 4-1 sejr i det første opgør var bookmakernes odds på HB steget eksplosivt, og selv blandt HB-fansene var der sået en tvivl om vestjyderne kunne rejse sig mod en yderst kvalificeret modstander, som havde været klart bedst i Silkeborg.Per Lauge scorede til både 2-0 og 4-2 og spillede derfor en afgørende rolle i kampen om oprykningen. Foto: Morten Stricker

Men ikke i hjemmeholdets lejr. De vidste, at de havde spillet langt under niveau i den første kamp, måske på grund af stresset og forventningerne, og at der var noget, der skulle revanceres.

Kampen i tal

Holstebro Boldklub - Silkeborg KFUM 5-2 (3-0)

Oprykningsspil fra 2. division

Mål: 1-0 Emil Zetterquist (6.), 2-0 Per Lauge (8.), 3-0 Anders Santos Iversen (34.), 3-1 Morten Pedersen (61.), 3-2 Stefan Stojikolic( 67.), 4-2 Per Lauge (81.), 5-2 Fredrik Søvndal (90.).

Udvisning: Dennis Flinta, Silkeborg KFUM (77.)

Tilskuere: 430 på Holstebro Idrætspark (maksimum under corona-restriktionerne)

- Personligt havde jeg så meget, jeg ville ud og bevise. Jeg spillede en rigtig skidt kamp i Silkeborg. I dag spillede jeg måske min bedste kamp nogensinde i HB-trøjen. Det er helt uvirkeligt, siger Per Lauge, der med to mål, en assist og et trukket rødt kort på den tidligere superligaprofil Dennis Flinta var direkte kampafgørende.

Især det forløsende mål til 4-2 i en periode, var nervøsiteten havde sneget sig ind i holdet, var en sand perle. På kanten af feltet driblede kantspilleren forbi to mand og sendte en drøm af et langskudsmål over i det lange hjørne - ovenikøbet med det halvkolde venstreben.

- Det kunne jeg vist ikke have gjort meget bedre, griner han.

Annonce

Stolt af hele klubben

Cheftræner havde haft den samme følelse som Per Lauge, da han sidste lørdag kørte hjem fra Jysk Park i Silkeborg. HB var væsentligt bedre, end det de havde vist på det midtjyske kunstgræs.

- Det var fuldt fortjent og vi fik vist, at der var mere i os. Da vi i løbet af  ugen gennemgik kampen, var der flere steder vi kunne se, hvordan vi kunne forbedre os, og det lykkedes drengene med, forklarer Kim Kristensen.

Nogle af de største roser faldt til midterforsvareren Emil Laursen og midtbaneslideren Stefan Bachmann, der blev sendt i ilden i fraværet af karantæneramte Andreas Kiilerich og Kristian Bach Nielsen.

Assistenttræner Kim Jakobsen kunne se nogle af de spillere, som ikke var med i Silkeborg, gå ind og levere en mandfolkeindsats. Foto: Morten Stricker

- Fremragende indsats. De spillede stort og fik afgørende betydning. Altså Bachmann, jeg tror aldrig jeg har set noget lignende. Han fyldte så meget på den midtbane og fik fuldstændigt matchet den fysik, Silkeborg i den første kamp havde skabt så mange problemer for os med, siger Kim Kristensen.

- Os så skal der altså lyde en kæmpe ros til alle omkring klubben, og jeg mener alle. Hele trænerteamet, både på første- og andetholdet, personerne omkring holdet, spillerne, klubbens ledere og sponsorerne. Det er er lykkedes fordi alle har arbejdet så hårdt for det.

Annonce

Hårdt at se på

Også på tilskuerpladserne blev der arbejdet hårdt lørdag eftermiddag. Den sædvanlige HB-flok var selvfølgelig på plads, og her måtte man grueligt meget igennem, før forløsningen kom

- Der blev godt nok lidt stille ved 3-2, det må jeg sige. Der blev vi lidt nervøse, men så er det jo også endnu sjovere at rykke op, og så på hjemmebane, lød det fra Frits Wirenfeldt, som har spillet hos og fulgt HB i 50 år.

For ham kunne scenariet ganske enkelt ikke være skrevet bedre, og han melder sig i flokken af dem, som kalder oprykningen for "kæmpe stort"

Der var dømt baneinvasion, da dommeren fløjtede af. Her er det karantæneramte Andreas Kiilerich, sportschef for FS Holstebro Kim Fischer Mensbo og træner for jyllandsserieholdet i HB, Steen Gravgaard. Foto: Morten Stricker

- Og så lige når klubben fylder 100 år næste år. Det kunne jo ikke være bedre, lød det fra Frits Wirenfeldt, som stod og gav highfive til samtlige spillere, da de kom ud fra omklædningsrummet.

- Det var fordi, at du trænede med oldboys, at du lavede det mål, kunne han konstatere over for Frederik Søvndahl, som lavede scoringen til 5-2.

Om man var oldboysspiller, fan, leder, sponsorer eller havde været med i kampen, så lå én ting i hvert fald fast. Der kom om muligt endnu mere fart på tredje halvleg, end der havde været i de to, som kampen bestod af og lageret af øl på Idrætsparken fik hurtigt ben at gå på.

- Men det er næsten synd, at der ikke måtte komme flere tilskuere til kampen. Det havde den fortjent, slutter Emil Zetterquist, som lidt efter kampen satte sig i en plastikstol med en kold øl midt på den tomme bane.

Han skulle lige lade det synke ind. Holstebro Boldklub er tilbage i 2. division efter ni års fravær.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Lemvig Havn er byens fristed

Lemvig

Fastholder: - Jeg så ulven

Lemvig

Solen blev sunget ned på Havnen

Annonce