Annonce
Struer

Heftig trafik på tværs får kommunen til at stille forslag om at lukke vejen

Martin Munkebo . Foto: Johan Gadegaard
Martin Munkebo har nu produktion på begge sider af Søndergårdsvej, og politikerne i teknik-, miljø og klimaudvalget godkender derfor, at forvaltningen arbejder videre på en plan om at lukke vejen for den almindelige trafik.
Annonce

Struer: Martin Munkebo A/S har skridt for skridt udvidet og købt flere og flere ejendomme op i nabolaget, hvor den første støbemaskine til plastemner af de store blev sat op i virksomhedens første bygning i industrikvarteret i Struer i 1994.

Martin Munkebo etablerede sin virksomhed på hjørnet af Søndergårdsvej og Fabriksvej, og siden da har han fået behov for mere og mere plads til både produktion og lager.

Først var det lagerkapaciteten, der skulle udvides, og det seneste opkøb skete, da Martin Munkebo A/S i 2017 købte en en bygning på 12.500 kvadratmeter på den anden side af Søndergårdsvej af Flemming Hvidberg A/S - en del af den oprindelige vinduesfabrik, som Rationel Vinduer valgte at lukke som en af de første markante konsekvenser i Struer Kommune af finanskrisen i 2008.

Det vil give rigtig god mening at lukke for den almindelige trafik ind over Søndergårdsvej, når Martin Munkebo får etableret endnu mere produktion på nordsiden af vejen.

Marianne Bredal (V), formand, teknik-, miljø- og klimaudvalget, Struer Kommune

Annonce

Det giver mening

Nu er Martin Munkebo så rykket ind og godt i gang med at udvide, så der også bliver installeret maskiner og etableret produktion på begge sider af vejen.

Dette har så medført, at der kan være heftig trafik på tværs, og Struer Kommune arbejder derfor på at få lukket Søndergårdsvej for den øvrige trafik på strækningen mellem Fabriksvej og hen til Industrivej.

Forvaltningen i Struer Kommune vurderer, at bilister, som kommer fra enten Park Allé eller Stentofterne, vil få stort set samme afstand til butikker som Løvbjerg, Lidl og Netto på Fabriksvej, som i dag, hvis de enten skal ud på Holstebrovej eller ned omkring Vester Ringgade i stedet for at køre ind over Søndergårdsvej.

- Det vil måske give lidt ekstra trafik ud på Holstebrovej, mener formanden for teknik-, miljø- og klimaudvalget i Struer Kommune, Marianne Bredal (V), men ikke i en grad, så hun vil afvise idéen om at lukke Søndergårdsvej for trafik.

- Det vil give rigtig god mening at lukke for den almindelige trafik ind over Søndergårdsvej, når Martin Munkebo får etableret endnu mere produktion på nordsiden af vejen, mener hun.

Annonce

Direkte forbindelse for cyklister

Dette er så også den officielle holdning fra et samlet udvalg for teknik, miljø og klima i Struer Kommune, som har godkendt forvaltningens plan om at udarbejde et mere formelt forslag.

- Dette vil så blive sendt i høring, og så må vi jo se, hvad der kommer af indsigelser, forklarer Marianne Bredal, som kan konstatere, at både cyklister og gående vil blive kompenseret med en ny sti, som Munkebo A/S vil anlægge ind over grunden på sydsiden af Søndergårdsvej, så de ikke behøver at komme ud over Holstebrovej for at komme direkte ned til butikkerne på Fabriksvej.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Legeplads og koncert fik penge

Lemvig

Nu er vandet klar i Thyborøn

Lemvig

Thyborøn får sin egen T-shirt

Danmark

Se billederne: Mette Frederiksen og Bo Tengberg er blevet gift på Møn

Annonce