Annonce
Holstebro

Heldigvis har flere været så høflige at sige, at de var kede af min beslutning

- Det har været en fantastisk rejse, men jeg havde bare brug for at prøve noget andet, siger Frank Høgsberg, der er læreruddannet fra seminariet i Aarhus. Nu skifter han i højere grad tilbage til det spor, han egentlig er uddannet til. Privatfoto
- Jeg har forsøgt at være et bindeled - det er vigtig både at kunne få en snak på en bagscene og til de fine møder på rådhuset, siger Frank Høgsberg om 11 år som rytmisk musikkonsulent. Nu skal han være UU-vejleder.
Annonce

Holstebro: - Nu kan jeg mærke, at jeg helt får kuldegysninger.

Forud er gået en snak om en ny virkelighed, 43-årige Frank Høgsberg har givet sig i kast med. Titlen som rytmisk musikkonsulent i Holstebro er pillet ned og den 1. august erstattet med "UU-vejleder" hos UU Nordvestjylland.

Og midt i den snak kommer spørgsmålet - og kuldegysninger - om de gode oplevelser i løbet af 11 år som musikkonsulent og -lærer.

- Det er svært at pege på én bestemt oplevelse - det kan være musikerne, som man har fulgt fra 7. klasse, til de står på Spot Festival. Eller bare de unge mennesker, som i musikken finder en pause, fred og ro; og får en oplevelse af, at de kan noget. Det kan være unge mennesker, som ellers ikke er interesseret i meget af den øvrige undervisning, men i musikken får et boost, som de kan tage med videre. Eller når nogen vinder Tak Rock og får lov til at varme op for Carpark North i Royal Arena; så sidder jeg nogle gange tilbage og tænker på, hvor fedt jobbet har været...


I 11 år har jeg interesseret mig for talentudvikling inden for musik, nu gælder det talentudvikling i en lidt bredere forstand. Jeg elsker jo bare arbejdet med de unge mennesker - om det så gælder koncerter eller at øve sig, eller som i mit nye job at finde ud af, hvad de skal bruge deres liv på.

Frank Høgsberg.


Musikken har for Frank Høgsberg haft en betydning, der overstiger ordet "arbejde". Det er ikke gået ubemærket hen.

- Heldigvis har flere været så høflige at sige, at de var kede af min beslutning. Men det kan jo være, at de siger noget andet, når jeg vender ryggen til, siger Frank Høgsberg og ler.

Annonce

Flyttede ofte

Det kan lyde som en fortærsket kliché, men Frank Høgsberg forlader sin rolle som musikkens mand med et stille håb om "at have gjort en forskel."

- Det har været 11 fantastiske år. Men det var tid til at skifte spor - et skift tilbage til noget, jeg faktisk har prøvet før, forklarer han.

Frank Høgsberg er egentlig født i Skagen, men boede kun på toppen af Danmark i tre år. Hans far stablede Kvickly på benene og gjorde desuden karriere i FDB, hvilket bød på en flytning hvert tredje til femte år. Til Randers, Vejen, Bogense og Holstebro.

I Holstebro har familien dog fundet et permanent hjem. Forældrene har boet i byen i 25 år, og det er her, sønnen gik på handelsskolen og blandt andet har arbejdet syv år på Rolf Krake Skolen som lærer.

- Jeg græder med det ene øje og smiler med det andet, siger han om farvellet til jobbet på Holstebro Musikskole og Rytmisk Musik Holstebro - Black Box.

- I 11 år har jeg interesseret mig for talentudvikling inden for musik, nu gælder det talentudvikling i en lidt bredere forstand. Jeg elsker jo bare arbejdet med de unge mennesker - om det så gælder koncerter eller at øve sig, eller som i mit nye job at finde ud af hvad de skal bruge deres liv på.

Ungdommens Uddannelsesvejledning Nordvestjylland, der ligger på Døesvej i Holstebro, har vejledningsansvaret for unge i 15-25 årsalderen i de tre nordvestjyske kommuner. Frank Høgsberg lægger ikke skjul på, at det nye job også lige er ham. Han brænder for at følge og guide ungdommen - med eller uden musik.

- Mine børn har spurgt, om jeg nu ikke skal spille musik længere. Men musik vil jeg altid have i hjertet. Jeg elsker musik, men nogle gange skal man huske sig selv på at prøve noget andet, siger Frank Høgsberg, der har tre børn og bor i Holstebro.

På mandag har Holstebro Kommunes Kultur- og Fritidsudvalg en ny rytmisk musikkonsulent på dagsordenen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Kommunen skærper restriktionerne

Lemvig

Knuste ruden med en ugle

Coronavirus

Live: Styrelse slår fast - skoler bør aflyse alle lejrskoler og klassefester

Struer

Festival vil stadig gasse virus væk

Struer

Tomme pladser i kontorlandskabet

Annonce