x
Annonce
Sport

Helena fanget i OL-klemme: Det er virkeligt frustrerende

- Det er en mega irriterende situation at stå i, og jeg er virkelig frustreret. Jeg har haft nogle virkelig gode træninger på det seneste og troede virkelig på, at jeg kunne klare kravet og få opfyldt min store drøm, men nu ved jeg ikke, hvad der kommer til at ske, fortæller Helena Rosendahl Bach. Foto: Morten Stricker
Om to uger stod Holstebro-svømmeren Helena Rosendahl Bach foran sæsonens vigtigste stævne, Danish Open, der er en officiel kvalifikations-turnering til sommerens olympiske lege. Men nu er turneringen aflyst på grund af corona-virussen, til svømmerens store frustration.

Holstebro: De danske svømmere, der ikke allerede havde kvalificeret sig til sommerens olympiske lege i Tokyo, heriblandt Helena Rosendahl Bach fra Holstebro Svømmeclub, havde to skud tilbage i bøssen. Danish Open i Taastrup den 28. marts-1. april og Swim Open i Stockholm den 4.-7. april.

Men der kommer ikke til at blive svømmet i Taastrup Svømmehal om to uger. Dansk Svømmeunion har torsdag meldt ud, at man følger opfordringerne fra regeringen og Danmarks Idrætsforbund og lukker ned for aktiviteter de kommende to uger, hvilket betyder, at Danish Open hermed er aflyst.

- Det er for os alle en ny og vanskelig situation, vi befinder os i. Det er dog vigtigt at huske på, at det her grundlæggende handler om at redde menneskeliv ved, at vi passer på os selv og hinanden. Set med de briller er der ingen vaklen i Dansk Svømmeunion. Vi lytter til myndighederne, og vi lukker ned for planlagte aktiviteter de kommende to uger, udtaler Morten Hinnerup, konstitueret direktør i Dansk Svømmeunion, i en pressemeddelelse.

Annonce

Det er for os alle en ny og vanskelig situation, vi befinder os i. Det er dog vigtigt at huske på, at det her grundlæggende handler om at redde menneskeliv ved, at vi passer på os selv og hinanden.

Morten Hinnerup, konstitueret direktør i Dansk Svømmeunion.

Dialog med OL-kval

Dermed sætter corona-virussen en gruppe af landets mest talentfulde svømmere i en penibel situation, hvor de udover den almene helbredsrisiko også står til at miste muligheden for at kvalificere sig til sæsonens internationale mesterskaber – her ikke mindst OL.

I den gruppe er Helena Rosendahl Bach. Holstebro-svømmeren har i månedsvis knoklet for at ramme topformen til Danish Open, så aflysningen er en våd klud i ansigtet på det 19-årige svømmetalent, som har en realistisk mulighed for at kravle under kravtiderne i favoritdisciplinerne 400 meter fri, 800 meter fri, 1500 meter fri og 200 meter butterfly.

- Det er en mega irriterende situation at stå i, og jeg er virkelig frustreret. Jeg har haft nogle virkelig gode træninger på det seneste og troede virkelig på, at jeg kunne klare kravet og få opfyldt min store drøm, men nu ved jeg ikke, hvad der kommer til at ske, fortæller Helena Rosendahl Bach.

Håber på ekstra chance

Ifølge Dansk Svømmeunion er forbundet dog allerede i tæt kontakt med såvel FINA (det internationale svømmeforbund, red.), Danmarks Olympiske Komité og Team Danmark for at finde en løsning, så de danske svømmere stadig vil få mulighed for at kvalificere sig. Og hjemme i Holstebro kommer Helena Rosendahl Bach til at krydse alt, hvad hun kan for, at døren til OL ikke endegyldigt bliver smækket i.

- Der er stadigvæk stævnet i Sverige, som vi endnu ikke ved om også bliver aflyst. Men ellers håber jeg, at der bliver lavet et andet kvalifikations-stævne på et senere tidspunkt, siger Helena Rosendahl Bach.

Holstebro Svømmeclub har indtil videre valgt at lukke ned for alle klubbens aktiviteter, inklusiv træninger, de næste syv dage. Det ser dog ud til, at man gør en undtagelse, når det kommer til OL-kandidaten, så hun formmæssigt ikke bliver slået tilbage til start.

- Jeg får nok lov til at træne en smule, men uden at der er andre i hallen, og så må jeg supplere med andre måder, jeg kan holde formen ved lige. Jeg har for eksempel lige været ude og løbe en tur, forklarer Helene Rosendahl Bach.

Kære læser: Vi har valgt at låse alle artikler om coronavirussen op for at sikre, at alle lokale borgere har adgang til den bedst tilgængelige viden om den trussel, vi står over for. At hjælpe med at begrænse smitten af coronavirus er en naturlig del af vores mission om at understøtte det lokale samfund. Heldigvis er der mange andre vigtige historier at fortælle hver eneste dag. Du kan for 49 kroner om måneden få adgang til alle vores låste historier om dit lokalsamfund, Danmark og verden: : køb abonnement på dagbladet-holstebro-struer.dk eller køb abonnement på folkebladetlemvig.dk.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
TTH Damer

20 års ægteskab ødelagt af coronakrisen: TTHs damer og herrer går hver til sit

Annonce