Annonce
Sport

Helena kvalificeret til OL: Jeg er helt grædefærdig, så glad er jeg

- Jeg er helt grædefærdig, så glad er jeg. Det er noget, jeg har drømt om så længe, så da jeg så min tid, troede jeg i første omgang ikke rigtigt på det, fortæller Helena Rosendahl Bach over en telefon-forbindelse fra Stockholm. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Helena Rosendahl Bach fra Holstebro Svømmeclub kan godt begynde at tænke over, hvad hun skal have med i kufferten til sommer. Med en supertid på 1500 meter fri blev den 20-årige holstebroer torsdag aften den fjerde danske svømmer, der kvalificerede sig til legene i Tokyo.

Stockholm: Da Helena Rosendahl Bach forleden rejste til den svenske hovedstad, manglede holstebroeren at skære fire sekunder af sin personlige bedste tid, for at kvalificere sig til De Olympiske Lege i Tokyo.

Da den 20-årige svømmer torsdag aften kort før klokken 19 steg op af vandet ved Malmsten Swim Open i Stockholm, var hun 5,41 sekunder under OL-kravtiden. Svømmeren fra Holstebro Svømme Club smadrede ganske enkelt både sin egen rekord og OL-kravet, da hun slog ind i tiden 16.26.63 minutter. 

Tiden var samtidigt god nok til en tredjeplads i finalen på 1500 meter fri.

- Det var helt vildt flot svømmet, det bedste løb Helena nogensinde har svømmet. Hun svømmede ikke bare lige under OL-kravet, hun svømmede markant under, siger træner Karsten Winther, der er med sin svømmer i Stockholm.

Annonce

Forstår det ikke

Ifølge cheftræneren i Holstebro Svømmeclub ramte den unge vestjyde noget nær det perfekte løb. Det fandt Helena Rosendahl Bach dog først ud af ved løbets afslutning, da hun så sin tid.

- Helena lå selv i vandet og troede, at det ikke gik så godt, mens jeg stod på sidelinjen og kunne næsten ikke være i mig selv, da jeg kunne se hvor hurtigt hun svømmede, fortæller Karsten Winther.

Seneste nordvestjyske OL-deltagere

2016 i Rio de Jaineiro: Jannick Green (Lemvig), som en del af det danske håndboldlandshold.

2012 i London: Helle Frederiksen (Struer) i triatlon. Louise Burgaard og Ann Grete Nørgaard (TTH Holstebro) var med på det danske kvindelandshold i håndbold.

Kajakroeren Jimmy Bøjesen (Struer) kvalificerede Danmark til legene, men mistede senere pladsen til Kasper Bleibach.

2004 i Athen: Mads Kongsgaard (Hjerm) i kajak. Johanne Thomsen (Holstebro) i roning.

2000 i Sydney: Katja Brix Poulsen (Holstebro) i bueskydning.

Derfor var det også en lettere omtumlet svømmer, avisen fangede på telefonen fra Stockholm torsdag aften.

- Jeg tror slet ikke, jeg har forstået det endnu, det er så kæmpestort. Der kommer nok til at gå mindst en uge, inden det begynder at bundfælde sig. Jeg er bare helt vildt glad, siger Helena Rosendahl Bach.

Kvalifikationen er resultatet af flere års benhårdt arbejde og derfor kan det være svært helt at begribe, at målet pludseligt er nået.

- Jeg er helt grædefærdig, så glad er jeg. Det er noget jeg har drømt om så længe, så da jeg så min tid, troede jeg i første omgang ikke rigtigt på det, fortæller Helena Rosendahl Bach.

Annonce

Fart i kroppen

Triumfen blev fejret med et kram til træner Karsten Winther, et opkald hjem til mor og far i Holstebro, en tur mere i bassinet for at svømme af og så ellers videre til aftensmaden, der ifølge de svenske corona-regler skal foregå inden klokken 20.00.

Allerede fredag er der et nyt løb på programmet, 100 meter butterfly. For selv om det kan være svært at fokusere på andet, når man lige har kvalificeret sig til OL, så kommer svømmeren ikke til at trække stikket fra resten af det svenske svømmestemme.

- Nu har vi jo konstateret, at jeg har god fart i kroppen, så jeg kan jo lige så godt prøve at køre videre på det, og se om jeg også kan sætte nogle gode tider i de andre løb, jeg er tilmeldt i, forklarer Helena Rosendahl Bach.

OL i Tokyo afholdes fra 23. juli til 8. august. Helena Rosendahl Bach bliver den første individuelle OL-deltager fra Holstebro siden 2004 og den fjerde danske svømmer i alt, der har indløst billet til legene i Tokyo.


Helena lå selv i vandet og troede, at det ikke gik så godt, mens jeg stod på sidelinjen og kunne næsten ikke være i mig selv, da jeg kunne se hvor hurtigt hun svømmede.

Karsten Winther, cheftræner i Holstebro Svømmeclub.Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Få overblikket: Disse grupper skal vaccineres i april

Annonce