Annonce
Navne

Helene i North Carolina: Min datter savner sine venner og skolens rutiner

Billedet her er fra den 10. marts, hvor Helene Lund den Boer blev amerikansk statsborger. Hun er stadigvæk også dansk statsborger og har altså et såkaldt "dobbelt statsborgerskab". - Jeg havde mit interview den 24. februar, og den afsluttende ceremoni den 10. marts. Nu er disse ceremonier lukket over det meste af landet. Jeg er så glad for, jeg fik det afsluttet inden, fortæller Helene, der blandt andet ønskede amerikansk statsborgerskab, så hun kan stemme i det land, hun bor i. Pressefoto
Annonce

North Carolina: - I det store hele synes jeg, at skolelukningen har været den største udfordring/ændring i vores dagligdag. Men mine tanker går flere gange om dagen til enlige forældre med fuldtidsarbejde. Hvordan de får tingene til at hænge sammen, aner jeg ikke. Denne del af North Carolina er fuld af tilflyttere, mange uden familie og netværk. Jeg ved, nogle skoler har åbent for nødpasning, men den mulighed er kun åben for børn af politi og hospitaletspersonale.

Den 45-årige billedkunstner, Helene Lund den Boer, bor sammen med sin mand, den 46-årige Kevin, og parrets datter, otte-årige Vega, i byen Hendersonville i den amerikansek stat North Carolina. Byen, der har cirka 14000 indbyggere, ligger en lille halv times kørsel fra Asheville og The Biltmore Estate (bygget 1889-1895 til George Washington Vanderbilt II, red), som er områdets største turistattraktion. Det er et stille og roligt område, hvor æblehøsten er den største industri.

Helene er også vokset op i rolige, landlige omgivelser. Hun stammer fra Rom, syd for Lemvig, hvor hendes forældre stadig bor.

- I disse dage ville jeg altså gerne kunne give mine forældre et knus, siger hun.

Indtil videre har North Carolina ikke været hårdt ramt af coronavirus, men for få dage siden blev det første tilfælde registreret i Hendersonville County.

- Det er helt sikkert kun begyndelsen, mener Helene Lund den Boer.

Butikkerne i området er stadig åbne, der er masser af varer, og Helene har endnu ikke set en varehamstring.

USA

Tal fra søndag den 29. marts viser, at der er registreret 133.240 smittede med coronavirus i USA.

Der har været 2363 corona-relaterede dødsfald.

Kilde: World Health Organization (WHO)

Annonce

Vi famler os lidt frem

Søndag den 15. marts lukkede North Carolina alle skoler i to uger - en beslutning, der siden er blevet udvidet til foreløbig den 15. maj.- Der er nu uofficielle forlydender om, at de muligvis holder skolerne lukkede resten af skoleåret. Ærlig talt er det en ret uoverskuelig tanke. Men heldigvis arbejder jeg hjemmefra, og det er derfor ikke et praktisk problem for os. Siden forrige onsdag arbejder min mand, som underviser i high school, også hjemmefra, så vi er i en heldigere situation end mange andre. Siden da tror jeg faktisk, alle stater har lukket skolerne, i kortere eller længere tid, fortæller Helene Lund den Boer.

Så i øjeblikket står den altså på hjemmeskoling, noget som er helt nyt land for de fleste familier.

- Vi famler os lidt frem. Det vil sikkert tage lidt tid, før hjemmeskoling er helt på plads, og vi får en rutine, som føles rigtig. Vores datter, Vega, går i 2. klasse. Hun er glad for skolen og meget socialt anlagt, og det er ret tydeligt, at hun savner sine venner, og desuden hele rutinen der følger med en skoledage.

Hvad siger hun til snakken om coronavirus?

- Hun virker faktisk ret upåvirket omkring coronavirus og har kun få spørgsmål i den forbindelse, som vi forsøger at besvare bedst muligt. Det største spørgsmål er og bliver: "Hvornår kan jeg komme i skole igen?" Og det er jo noget, vi ikke har mulighed for at vide. Desværre. I den forløbende uge har vi, i vores lille kreds af venner og naboer, mødtes og lade ungerne lege. Både for forældre og børn har det været en stor hjælp. Der er endnu ikke regler for, at man bør holde sig hjemme, men det er muligvis kun et spørgsmål om tid. Jeg fornemmer ikke som sådan, at folk er bange for smitten - bortset selvfølgelig for deres ældre familiemedlemmer - det er mere et spørgsmål om at få tingene til at fungere bedst muligt med de restriktioner, der nu engang er. Det er vel mest bekymringer om varigheden, som folk taler om, mener Helene Lund den Boer.

Alle restauranter i i staten lukkede for gæster tirsdag i sidste uge, men som i Danmark er takeaway stadig en mulighed. Ellers har Helene ikke hørt om flere restriktioner.

Som nævnt arbejder hun hjemmefra som billedkunstner i sit atelier. Man kan se noget af det, hun arbejder med, på www.storiesonastring.com

(fredag den 27. marts, få dage efter Dagbladet havde talt med Helene, skrev hun til os: "kommunen er gået fra én smittet til 20 i løbet af tre dage! Og i går var jeg nødt til at snige mig ud og købe ind - der var ikke meget tilbage på hylderne...")

- Vi bor i et villakvarter, kan man vel kalde det, men i skovomgivelser, fortæller Helene Lund den Boer, der har sendt dette foto af familiens smukke hus i North Carolina, USA. Privatfoto
Helenes familie består af ægtemanden Kevin, datteren Vega samt de to Boston Terrierer, Bowie og Pixie Doodle. Privatfoto
Et eksempel på, hvad Helene arbejder med. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv For abonnenter

Tidligere minkavler i Nørre Nissum: Vi har brug for en afklaring

Kultur

Indstilleren er nu selv blevet kandidat til Lemvig Prisen: - Jeg syntes de fortjener prisen

Coronavirus

Ny melding fra Pfizer: Vil levere vaccinedoser som lovet fra 25. januar

Annonce