Annonce
Erhverv

Helsekostbutik holder åbent: Vi får gjort rent

Iført mundbind har redaktionen fået Pia Jensen (til højre) og Cecilie Klindt til at slippe rengøringskludene og ekspeditionerne for en stund for at tage en selfie i forretningen. Foto: Helsam
- Mentalt er det hårdt at møde ind og arbejde i en helt død gågade, mener Pia Jensen, der er bestyrer i Helsam Holstebro.
Annonce

Holstebro: - Det er jo fantastisk, at vi har fået lov til at holde åbent, men rent mentalt er det hårdt at møde ind og arbejde i en helt død gågade.

Det fortæller Pia Jensen, der er bestyrer af Helsam - helsekostbutikken, der i sommeren 2017 åbnede på adressen Nørregade 39 i Holstebro, hvor den stadig ligger.

Helsam handler med blandt andet fødevarer og medicinsk udstyr, og derfor er forretningen undtaget fra de coronarestiktioner, der ellers har holdt døren låst ind til langt de fleste af de andre butikker i landet siden jul.

- Når vi sætter gadevarerne ud om morgenen, plejer vi at sige hej og godmorgen til de andre i butikkerne ved siden af og over for os. Men nu er der bare ingenting. Der er helt dødt, og man føler sig som Palle alene i verden - også på vej til arbejdet, siger Pia Jensen.

Længere oppe ad gågaden har Estate Wine og apoteket også åbent, og den anden vej - nede ad gågaden - skal hun helt ned til Louis Nielsen-optikeren for at finde en anden butik, der holder åbent.


Når vi sætter gadevarerne ud om morgenen, plejer vi at sige hej og godmorgen til de andre i butikkerne ved siden af og over for os. Men nu er der bare ingenting. Der er helt dødt, og man føler sig som Palle alene i verden - også på vej til arbejdet.

Pia Jensen, butiksbestyrer


Butiksbestyreren fortæller, at mange tror, at helsekostbutikken har lukket, og folk bliver overrasket, når de for eksempel er ude at gå en tur og ser, at butiksdøren er låst op.

Annonce

Top-tunet butik

Hvor mange kunder, der kommer, svinger meget. I sidste uge var de første to dage gode og næsten helt normale dage, men onsdag og torsdag i sidste uge var der for eksempel langt mellem kunderne. På de stille dage ligger omsætningen helt nede på omkring 25 procent af det normale.

- Hver gang, der bliver holdt et pressemøde, oplever vi et dyk i kundetilstrømningen, er Pia Jensens erfaring.

I butikken er de to på arbejde ad gangen, og selv om der ikke kommer så mange kunder som under normale omstændigheder, så keder de sig ikke.

- Vi får gjort rent! Så nu er butikken top-tunet, siger butiksbestyreren, der også har ekstra god tid til at få tjekket datoer på varerne.

De kunder, der finder vej ind i butikken på hjørnet af Nørregade og Sct. Jørgens Gade kommer ofte for at købe vitaminer.

- Det skyldes jo årstiden og så kan vi mærke, at sundhedsmyndighederne har anbefalet, at man tager D-vitamin i vinterhalvåret, forklarer hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce