Annonce
Fodbold

Henrik reddede norsk traditionsklub fra nedrykning

Henrik Pedersen og resten af trænerteamet i Strømgodset kunne løbe ind på banen og juble over sejren og overlevelse i Eliteserien, da kampens dommer fløjtede årets sidste kamp af. Foto: Ned Alley/NTB/Ritzau Scanpix
- Jeg er mega stolt. Mega stolt af det, vi har præsteret siden min første dag i klubben, fortæller Henrik Pedersen fra Humlum, som søndag aften reddede livet i Eliteserien med Strømgodset.
Annonce

Drammen: Sidste spillerunde i den bedste norske fodboldrække bød søndag aften på et vildt nedrykningsdrama, hvor hele seks hold potentielt kunne rykke ned.

Heriblandt traditionsklubben Strømgodset, som bliver trænet af Henrik Pedersen fra Humlum. I sommer overtog han et hold under nedrykningsstregen, men efter et par dramatiske timer, hvor holdene skiftedes til at ligge under stregen, kunne han, truppen og resten af trænerstaben ånde lettet op.

Med en 2-1 sejr ude over Kristiansund, blandt andet på mål af danske Mikkel Maigaard, sluttede Strømgodset på 11. pladsen og fri af nedrykning.

- Jeg er mega stolt. Mega stolt af det, vi har præsteret siden min første dag i klubben. Jeg er mega stolt af mine drenge, mega stolt af trænerstaben, klubben og ikke mindst alle vores fans, fortæller Henrik Pedersen til Strømgodsets hjemmeside.

Kampen i tal

Kristiansund - Strømgodset 1-2 (1-1)

Eliteserien, herrer

Mål: 0-1 Mikkel Maigaard (19.), 1-1 Sondre Sorli (45.), 1-2 Duplexe Tchamba (55.).

Annonce

Projekt overlevelse

Fodboldbossen fra Humlum var efter kampen tydeligvis berørt over, at 'projekt overlevelse' var lykkedes. Dermed kan han fortsætte det udviklingsarbejde, han allerede er gået i gang med i den norske klub - altså når overlevelsen er blevet fejret.

- Det har været en fantastisk rejse, og nu er vi færdige med første fase, og nu skal vi have lavet en 'to do'liste til den næste. Men først skal vi hygge os, siger Henrik Pedersen.

- Selvfølgelig er jeg rørt, for det er ikke nogen selvfølge, det der er sket. Og der er ikke nogen, der kan gøre noget alene. Det eneste man kan opnå, det opnår man sammen, og det synes jeg det her er et godt eksempel på. Selvfølgelig er jeg glad for resultatet, og at vi er blevet i rækken, men det jeg måske er endnu mere glad for, er fundamentet til fremtiden, det er kulturen i klubben, hvordan den har ændret sig. Det er helt fantastisk.

Før jobbet i Strømgodset har den 41-årige fodboldtræner arbejdet i flere forskellige lande. Henrik Pedersen blev i oktober 2018 fyret som cheftræner i den tyske 3. ligaklub Eintract Braunschweig efter en række skuffende resultater og har tidligere stået i spidsen for HB Køge, de bedste ungdomshold i AGF og Esbjerg, samt bestredet en række stillinger hos Red Bull Salzburg.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Uheldig bagspiller: Ham, der kunne have løst Aarhus-defensiven, var endnu engang tvunget på bænken

Lemvig

Knuste ruden med en ugle

Lemvig

Efterårsmarked er også aflyst

Annonce