Annonce
Lemvig

Her bliver medarbejderne testet i arbejdstiden

De ansatte på Børnegården Lemtorp må smutte i arbejdstiden for at få taget test. Der er masser af tider i Lemvig, så det tager ikke lang tid, mener lederen Susanne Kamstrup. (Foto: Helle Arensbak/Ritzau Scanpix)
På Børnegården Lemtorp i Lemvig får de ansatte fri for at lade sig teste en gang om ugen - for alles sikkerhed, siger lederen
Annonce

Lemvig: Regeringen opfordrer alle, der går på arbejde, til at lade sig teste en gang om ugen. Det skal normalt foregå i fritiden, men på Børnegården Lemtorp i Lemvig går de et skridt videre. Lederen Susanne Kamstrup har nemlig tilladt, at medarbejderen tager en pause fra arbejdet, så de kan lade sig teste.

- Det er let at få en tid til at blive testet her i Lemvig, så det er ganske kort tid, de er borte, siger Susanne Kamstrup.

Regeringens opfordring blev fremsat på onsdagens pressemøde, og derfor holdt medarbejderne på Børnegården Lemtorp torsdag et fælles møde for at diskutere, hvordan man skulle tackle opfordringen. Det endte ud i en fælles beslutning om, at ansatte skulle følge opfordringen, men også gerne må bruge arbejdstiden på det.

Annonce

Frontpersonale

- Jeg synes jo, vi er en form for frontpersonale, for vi skal alle gå på arbejde. Så må det også være vigtigt, at vi giver frontpersonale mulighed for at blive testet. Vi skal generelt passe på os selv, på børnene, hinanden, forældrene og alle andre, og vi ved jo, at der ind imellem er raske smittebærere iblandt os. Børn kan også være bærere. Derfor var vi enige om, at en ugentlig test er en lille ting at gøre. Alle 20 ansatte er med på ideen - lige fra pedellen til pædagogerne, siger Susanne Kamstrup.

Børnegården har lavet et skema, så alle ikke bestiller test tirsdag eftermiddag klokken 2 og dermed affolker arbejdspladsen.

- Vi gør det hen over ugen, fortæller hun.

På Børnegården arbejder også personale, der bor i Holstebro eller i Struer. Lader de sig teste i arbejdstiden, skal det også foregå i Lemvig af hensyn til fraværstiden.

Annonce

Behov for pasning

82 børn er for tiden tilknyttet Børnegården, men alligevel er det indtil nu lykkedes at holde corona fra døren. Også selv om det kun er ganske få, der bliver holdt hjemme af forældrene.

- I snit er det kun en håndfuld børn, der bliver holdt hjemme. Det er dog ikke noget, jeg har gjort meget ud af, for det er forældrene selv, der skal bestemme, om de skal være hjemme eller på børnegården, siger Susanne Kamstrup.

Mange forældre har behov for at gøre brug af pasningsordningen, fordi de stadig går på arbejde - eller fordi de har behov for ro til at arbejde hjemmefra. Hun ser det dog ikke som et problem, for generelt oplever hun, at folk har været meget samarbejdsvillige omkring corona.

- Vi har opfordret forældrene til at give børnene lidt kortere dage, når det er muligt. Vi har også bedt alle forældre bære mundbind, når de afleverer eller henter børn, og det gør de faktisk, siger Susanne Kamstrup.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce