Annonce
Holstebro

Ikke længere udsat område: Her er årsagerne til, at Trekanten er gledet ud af frygtet liste

For at blive udråbt til udsat område skal man opfylde mindst to ud af fire kriterier. Det gør Trekanten i Holstebro ikke længere, og derfor er området røget ud af Bolig- og Transportministeriets lister. Foto: Johan Gadegaard
Boligområdet i Holstebro betragtes ikke længere som udsat område af Bolig- og Transportministeriet.
Annonce

Holstebro: Der er tre kategorier - hårde ghettoområder, ghettoområder og udsatte boligområder - og fælles for dem alle er, at ingen ønsker at havne på de lister, når Bolig- og Transportministeriet hvert år udpeger områder i Danmark, der kræver et særligt fokus.

Holstebro er med den seneste liste, som udkom den 1. december, ikke længere at finde nogen steder.

Boligområdet Trekanten i Holstebro er røget ud af listen over udsatte områder.

Årsagen er flere; at flere er kommet i arbejde, indkomsten er steget, og kriminaliteten er faldet.

For at blive udråbt til et udsat område skal et boligområde med mindst 1000 indbyggere opfylde to ud af fire opstillede kriterier:

Andelen af 18-64 årige uden tilknytning til arbejdsmarkedet eller uddannelse skal overstige 40 procent - her ligger procenten for Trekantens vedkommende på 38,2.

Andelen af beboere dømt for overtrædelse af straffeloven, våbenloven eller lov om euforiserende stoffer udgør mindst tre gange landsgennemsnittet. Her må man ikke overstige 2,03 procent, og i Trekanten er procenten på 1,16.

Andelen af beboere i alderen 30-59 år, der alene har en grunduddannelse, overstiger 60 procent - dette krav overvinder Trekanten ikke, da der per 1. januar var 62,8 procent.

Den gennemsnitlige bruttoindkomst for skattepligtige i alderen 15-64 år i området (eksklusive uddannelsessøgende) er mindre end 55 procent af den gennemsnitlige bruttoindkomst for samme gruppe i regionen. Her klarede Trekanten frisag med 61,6 procent.

- Det er vigtigt for mig at understrege, at vi hvert år laver disse lister for at kunne være præcise i vores hjælp til de boligområder, der har behov for ekstra hjælp og støtte. Målet er at skabe blandede boligkvarterer over alt i Danmark, for børn har krav på at få de samme muligheder – uanset hvor de vokser op, tilføjer boligminister Kaare Dybvad Bek (S) i en pressemeddelelse.

1. januar i år boede der 3081 mennesker i Trekanten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Næste skridt mod legeland i Lemvig

Lemvig

Cyklist dræbt i trafikulykke

Annonce