Annonce
Erhverv

Her er de 10 største overskud i Struer

B&O's hovedtelefoner er nogle af de dyreste på hylderne i El-giganten. Men god lyd og det lækre design er et stort hit - også hos de unge, som her Magnus Yde Sørensen, der bijobber som disc jockey. Kvalitets-lydudstyr til hjemmet og på farten og til en høj, men dog overkommelig, pris, er en af grundene til, at Bang & Olufsen igen har fået plus på bundlinjen. Arkivfoto: Thomas Maxe

I samarbejde med den digitale platform Ownr har vi samlet en liste over de 10 Struer-virksomheder, som har leveret de største overskud før skat på primær drift i sit seneste regnskab.

STRUER: Struer er uløseligt forbundet til Bang & Olufsen.

Du kan ikke tale med nogen fra Struer, uden at de enten selv har en tilknytning til fabrikken, eller i hvert fald kender nogen, som arbejder eller har arbejdet der. Derfor kan man også mærke på stemningen i "Lydens By", hvordan det går hos Bang & Olufsen.

Oven på nogle virkelig slemme år, hvor der mere end én gang har været begravelsesstemning i Struer, mens arbejdspladserne blev færre og færre - så ser det endelig ud til, at stemningen er vendt.

Bang & Olufsen er ikke den samme kæmpefabrik, som det var i gamle dage, men udviklingen af nye produkter med god lyd og i lækkert, dansk design fortsætter med fornyet kraft, blandt andet de voldsomt populære hovedtelefoner. Det afspejler sig også i regnskabet for Bang & Olufsen Operations, som er indkøbsafdeling for Bang & Olufsen og ikke mindst også moderselskab for salget i Danmark.

Det går ikke så fantastisk som i gamle dage, men det går bedre, og selskabet er øverst på vores top 10-liste. Struer kan også takke B&O for de mange underleverandør, som er vokset op omkring radiofabrikken og sidenhen har lagt sine æg i andre kurve og er blevet store, stærke og selvstændige.

Det gælder blandt andet Martin Munkebo, som kan støbe både stort og småt i plast, herunder dele til B&O-produkter. Virksomhedens indtjening er måske nok gået lidt tilbage, men overskuddet før skat har ligget stabilt og flot omkring de 20 millioner kroner gennem de seneste fem år.

Annonce

TOP-10 STRUER

I denne top 10 har vi valgt at fokusere på de 10 bedste driftsvirksomheder, målt på deres resultat før skat i senest offentliggjorte årsregnskab. Vi har frasorteret kommunalt ejede forsyningsselskaber samt holding- og andre investeringsselskaber fra, hvis resultat i overvejende grad kommer fra tilknyttede og associerede virksomheder.

Koncernresultater er ligeledes sorteret fra, hvorved der kun ses på de enkelte virksomheders resultat. Det samme gælder forsyningsselskaber, der grundet skattetekniske årsager har et voldsomt højere resultat før skat end det tidligere år.

Resultat før skat i seneste regnskab i t. kr. (året før):

Bang & Olufsen Operations A/S 144.500 (143.200) Regnskab maj 2018

Alpha Offshore Service A/S 30.315 ( 21.246)

Chokoland Struer A/S 24.547 (29.817) Regnskab april 2018

Martin Munkebo A/S 19.328 (24.541') Regnskab maj 2018

Hvidbjerg Bank. Aktieselskab 17.667 (14.701)

Chokodan Struer ApS 17.166 (18.817) Regnskab april 2018

Keld Riis ApS 13.686 (751)

Bang & Olufsen Expansion A/S 12.337 (7.741') Regnskab maj 2018

Hvidbjerg Vinduet A/S 11.597 (16.177)

Marslund A/S 9.676 (-496)

(Regnskabet er lukket 31. december 2017, hvor intet andet er nævnt)

Kilde: Ownr

Medvind for Alpha Offshore

Men det er nu ikke kun lydsansen, der bliver pirret i Struer. De har en sød tand hos Chokoland og Chokodan på Kjelsmarksvej. Chokoland ejer Vejle-firmaet Sügro, som er totalleverandør til kiosker, slikbutikker, biografer, købmandsbutikker og meget andet, mens Chokodan er moderselskab for koncernen. Begge selskaber har oplevet en beskeden tilbagegang i senest offentliggjorte regnskaber, men er stadig pænt placeret på top 10-listen.

Og så sprang vi helt over andenpladsen på top 10, nemlig Alpha Offshore, som har rigtig godt gang i forretningen. Her arbejder man blandt andet med servicering af hav-vindmøller og gør det så godt, at overskuddet er vokset til cirka 30 millioner kroner før skat.

Alpha Offshore blev i december 2017 solgt til den skotske offshore-virksomhed Sparrows Group. Al bekymret snak om fyresedler og flytning blev dog hurtigt manet i jorden. Det går, som det plejer hos Alpha Offshore: Godt og fremad.

Hvidbjerg Bank med hovedsæde på Thyholm sniger sig lige netop ind på femtepladsen på vores top 10 efter et år med regnskabsrekord og et overskud på knap 17,7 millioner kroner før skat. Banken har fra nytår fået ny filialdirektør i Struer, så der er meget at leve op til for Lone Gørtz Christensen, som tager over efter Karl K. Seerup, der har haft posten siden 1997.

Se hele vores top 10-liste i faktaboksen.

Ownr

Ownr.dk er et nyt dansk opslagsværk over danske virksomheder og virksomhedsejere etableret i 2014 og med en målsætning om at blive en international platform.

Ownrs opslagsværk kaldet "udforsk" er gratis og giver via unikke værktøjer brugerne mulighed for med få klik at opnå dyb indsigt i de virksomheder og virksomhedsejere, som interesser den enkelte bruger. Det er også muligt at se koncerndiagrammer, tidslinjer, strukturerede regnskabstal, ledelses- og ejerhistoriker mm. Platformen er i stadig udvikling, og der tilføjes løbende nye værktøjer og features.

Ownr er ejet og drevet af Frederik Friche, Jesper Krogh Støttrup, Thomas Frost og Mick Stjernelykke. Jesper og Frederik er advokater og indehavere af den digitale advokatvirksomhed NEMADVOKAT. Thomas og Mick har til sammen arbejdet 30 år med teknologi, opbygning af hjemmesider og digitale platforme.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro For abonnenter

73-årige Svend er kommet fra Herning for at se vandmasserne: - Det er fascinerende

112

Mand sigtet for narko

Annonce