Ulfborg/Vemb

Her er de unges nye klubhus

Sådan kommer det nye ungdomshus i Staby formentlig til at se ud i fremtiden. Det er Kondens Arkitekter, der står bag forslaget. Pressefoto
I Staby har man i længere tid arbejdet sammen med et arkitekthold for at finde frem til, hvordan fremtidens ungdomshus skal se ud.

Staby: Ungeklyngen, der består af unge mennesker fra Madum, Thorsminde, Sdr. Nissum, Husby og Staby, har de sidste tre måneder brugt en stor del af deres fritid på - i samarbejde med en arkitekt - at udtænke planerne for det kommende ungdomshus. Og lørdag blev arkitektens tegninger udstillet i det nuværende klubhus, som står overfor en renovering - og en tilbygning af de større.

Det er Kondens Arkitekter, der står bag tegningerne:

- De unge ville have ovenlys, kulturscene og så det her med, at man sidde oppe i højden, så det har vi forsøgt at tænke ind, siger arkitekt Eske Bruun.

Derfor bliver de unges klubhus udbygget med et 120-130 kvadratmeter stort atrium, som leder ind til en mini-biograf, samt en slags tagterasse, så man kan sidde oppe i højden og kigge ud på landskabet.

- Og så vi har "renset" lidt ud i det eksisterende klubhus - fået det lidt bedre forbundet. Samtidig er der sat penge af til at få det efterisoleret og få bygget et handicaptoilet. Men ellers bibeholder vi mange af klubhusets nuværende funktioner - såsom køkkenet, siger han.

Tilfredse unge

Og hos de unge er man indtil videre tilfredse med det hus, der vises frem lørdag:

- Det er vi meget tilfredse med, for der kommer både biograf, tagterasse, fællesrum og spillerum, siger 21-årige Jesper Wittrup, der er tovholder for de unge.

Næste skridt er nu, at skulle finde en mere komplet finansieringsløsning til ombygningen.

- Og så håber, vi at der kommer flere unge til herude, siger han.

0/0

Tophistorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Aske fra Vandborg fik guldknappen

Holstebro For abonnenter

Advokaten vælger kærligheden, så: Farvel lille, skønne hus

Tophistorier

Lemvig For abonnenter

Haltilskud drejer ind på opløbsstrækning

Kultur For abonnenter

I en verden med 15 børn, 40 skolemøder på et halvt år og 100 julegaver havde Niels Erik en drøm: Den er nu gået i opfyldelse

112

Anhænger fyldt med græs væltede: Skabte trafikale problemer

Lemvig

Trods faldende deltagerantal: Leder af Byløbet er tilfreds

Annonce