Annonce
Struer

Her er den nye, tilskårne daginstitution i midtbyen

Sådan ser plantegningen for den nye daginstitution i Struer midtby ud nu. Grafik: Struer Kommune
Materialet er nu sendt ud til de håndværkere, som kan byde ind på byggeriet af en ny daginstitution i Struer midtby - selve licitationen er sat til 24. februar

Struer: Der skal bygges en ny og moderne daginstitution i midten af Struer by på Gimsinghovedvej, hvor Struer Østre Skole tidligere lå.

Det har et flertal i byrådet i Struer bestående af Socialdemokratiet, SF og Radikale Venstre besluttet. Det gjorde det tilbage i august.

Projektet lød oprindeligt på en institution med plads til 100 børnehavebørn og 50 vuggestuebørn, men licitationen endte ud i, at byggeriet ville blive mere end fem millioner kroner dyrere end de 25,5 millioner, der var sat af til det.

En undersøgelse af det aktuelle børnetal for institutionerne i Struer by viste, at behovet måske ikke var helt så stort, hvorfor en børnehavestue og dermed 25 børnehavepladser samt 10 vuggestuepladser blev skåret fra.

Dette blev vurderet til at kunne spare 800.000 kroner, alt imens der blev peget på steder, man kunne finde de resterende midler, så byggeriet kunne komme i gang.

Vurderingen af besparelsen endte med ikke at holde stik, da det beskårne projekt kom tilbage til håndværkerne, som oprindelig havde budt ind på opgaven.

Annonce

Det falder i tråd med den beslutning, vi har truffet, så det kan jeg ikke være utilfreds med.

Peter Vestergaard (R), formand for børne- og uddannelsesudvalget, Struer Kommune

Ikke utilfreds

En omlicitation blev derfor hevet op af værktøjskassen, og materialet til den blev sendt ud 3. februar med bud om, at der 24. februar vil være licitation.

I det materiale er blandt andet grafikken, der er illustration til denne artikel, og som viser institutionen uden den fjerde børnehavestue samt tilhørende toiletforhold, mødelokale og garderobeforhold.

En reduktion på i alt cirka 100 kvadratmeter.

- Det falder i tråd med den beslutning, vi har truffet, så det kan jeg ikke være utilfreds med, lyder den umiddelbare vurdering fra Peter Vestergaard (R), der er formand for børne- og uddannelsesudvalget.

- Alle de ting, der var i spil til den anden (når man ser bort fra reduktionen i antal pladser, red.), er også i spil til denne, tilføjer udvalgsformanden, der er fortrøstningsfuld i forhold til, at man denne gang kan få de økonomiske ender til at nå sammen.

Planlagt byggestart, hvis alt går, som det skal, er 30. marts.

Det er her på grunden midt i Struer, den nye institution skal bygges - lige ved siden af det nye plejehjem. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Sådan så plantegningen til det oprindelige projekt ud. Grafik: Struer Kommune
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Lemvig står sammen om at holde afstand

Annonce