Annonce
Holstebro

Her er kommunens varsel om minkgrave: Et brev uden indhold

Kommunen var ikke orienteret på forhånd, da tusindvis af aflivede mink blev begravet ved Nørre Felding. Kommunen fik en mail inden gravearbejdet startede - men der stod intet om nedgravning af mink i Holstebro Kommune. Foto: Morten Stricker
Ministre gentog under onsdagens samråd, at kommuner skulle være blevet varslet på forhånd om minkgrave via telefon og brev. Men telefonen ringede aldrig - og brevet var uden reelt indhold.
Annonce

HOLSTEBBRO: Det kom som en stor overraskelse for Holstebro Kommune, da den i weekenden den 7.-8. november pludselig kunne forstå, at der blev gravet store huller til mink ved Nr. Felding.

Borgmester H.C. Østerby har flere gange kritiseret, at kommunen ikke var orienteret på forhånd. Men skulle høre om sagen fra lokale borgere - eller læse det i Dagbladets netavis.

Siden har ministre fastholdt, at kommunen skulle være orienteret - og det gentog miljøminister Lea Wermelin under et samråd 2. december.


Det er en mail, som intet siger om, hvor de vil grave mink ned i kommunen. Brevet fortæller ikke noget som helst - ud over at der skal graves mink ned et sted i landet.

H.C. Østerby (S), borgmester


Nu dokumenterer kommunen, at den fik en mail torsdag den 5. november. Dog en mail, som ikke siger noget om, at der skulle graves mink ned i Holstebro Kommune. Men kun at staten ville give en dispensation og grave ned uden en tilladelse fra kommunen. Desuden var mailen sendt til kommunens hovedmail - og hverken cc borgmesteren eller kommunaldirektøren.

- Det er en mail, som intet siger om, hvor de vil grave mink ned i kommunen. Brevet fortæller ikke noget som helst - ud over at der skal graves mink ned et sted i landet, siger H.C. Østerby.

- I så stor en sag ville det have været naturligt, hvis de havde ringet og orienteret mig eller kommunaldirektøren på forhånd, siger H.C. Østerby.

Han skulle være blevet orienteret telefonisk via Midt- og Vestjyllands Politi på forhånd.

- Der har jeg fået bekræftet, at de ikke har ringet til kommunen eller mig om sagen, siger H.C. Østerby.

Annonce

Brevet siger intet

H.C. Østerby er fortsat meget utilfreds med kommunens manglende orientering.

- Jeg har aldrig nogensinde før oplevet en sag, hvor der er blevet kommunikeret og orienteret så dårligt, og hvor vi slet ikke er blevet inddraget på forhånd, siger borgmesteren.

Noget af forklaringen er måske, at det gik alt for stærkt.

- Men det tyder også på, at sagen er blevet håndteret af nogen, som slet ikke er vant til at arbejde sammen med andre og orientere kommuner,  siger Østerby.

Det er en vicedirektør i Miljøstyrelsen, som har skrevet under på mailen til kommunen, som var vedlagt bekendtgørelser med tilladelser til nedgravning af pelsdyr.

(I en tidligere version var der angivet en forkert dato for nedgravning. Det er nu rettet).

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Opbakning til Høfde 42-kæmperne

Annonce