Annonce
Struer

Her er projekterne til ny kulturfestival

Aquasonic i Folkets Hus var et af de projekter, der i 2017 fik støtte fra kultursamarbejdet i regionen. Arkivfoto: Ole Mortensen

Leg som i gamle dage og danseforestillinger skal markere ny kulturfestival i Struer

Struer: Europæisk Kulturregion er et nyt samarbejde på tværs af kommunerne i Region Midtjylland i kølvandet på Europæisk Kulturhovedstad i Aarhus i 2017.

Kulturfestivalen vil finde sted i alle regionens kommuner og afsluttes med festivalen "Genopdag/rediscover" med projekter, der skal komme fra kommunerne selv.

Derfor afsatte Struer Kommunes kultur- og fritidsudvalg i slutningen af sidste år 100.000 kroner til projektet med en opfordring til byens foreninger med videre om at komme med forslag til begivenheder, der kunne passe ind under festivalens tema.

Og på et møde i udvalget mandag blev de indkomne forslag fremlagt og diskuteret. Der var fire forslag, hvoraf de tre blev indstillet til at modtage penge fra den afsatte pulje.

Annonce

Projekterne

Der blev i alt indsendt fire forslag, hvoraf de tre blev bevilget støtte.Der er stadig penge tilbage i puljen på de 100.000 kroner, men udvalget skriver i referatet fra mødet, at "det kan være en fordel at friholde en del af puljen", og det foreslås, at bevillingen til en "2. runde i ansøgningen" foregår gennem administrationen med orientering til udvalget.

Her er forslagene

Forslagene var:

1. H.C. Andersens eventyr fortolket gennem dans. Struer Sportsdanserforening vil samle en dansetrup på omkring 30 børn, der skal fortolke H.C. Andersens eventyr gennem dans i en pop up-forestilling samt en planlagt forestilling et sted i byen. Det beskrives i fremstillingen, at "forestillingerne vil involvere publikum". Struer Sportsdanserforening søgte 25.000 kroner, der skulle gå til rekvisitter og kostumer, men forslaget fra udvalget lå på, at de fik 20.000.

2. Fra kalkgrav til motorvej - en landsby i bevægelse. Borgerforeningen, idrætsforeningen og landsbyordningen i Hjerm vil gå sammen om flere forskellige aktiviteter under festivalen. Fokus vil ligge på de forandringer, som forretningslivet, erhvervslivet, skole- og ungdomsliv har været igennem fra, da kalkgraven var den største arbejdsplads til nu, hvor motorvejen formentlig er det største aktiv. Projektet søgte om og fik bevilget 28.000 kroner.

3. Leg som i gamle dage. Struer Bibliotek vil i samarbejde med Aktivitetscenter Struer og daginstitutioner lave et "makerspace", som skal danne rammen om aktiviteter og events omkring leg- og musikudstyr fra gamle dage. Projektet søgte om 25.500 kroner og blev bevilget 22.000 kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Stormturister i vinterferien

Annonce