Annonce
Kultur

Her har man ikke mærket til truslen fra computeren

Lørdag eftermiddag markerer VGF89, at gymnastikforeningen er blevet 30 år og stadig er i topform. Foto: Morten Stricker
VGF89 fejrer lørdag 30 års jubilæum. Dygtige instruktører og en evig jagt på fornyelse er opskriften på, at gymnastikforeningen har kunnet holde sig i topform, lyder vurderingen.

Holstebro: Selvom man er blevet 30 år, kan man stadig dyrke gymnastik og tilmed holde sig i topform.

VGF89 fejrer lørdag 30 års jubilæum. Vestjysk Gymnastik Forening blev til i 1989 med Bent Busk som hovedmanden bag. Han er stadig med. Det samme gælder de mange medlemmer.

Toppen ramte man med aerobic-bølgen og 1100-1200 medlemmer. Men i dag er man ikke langt fra med 940 medlemmer, og det på trods af truslen fra computere, ipads eller solo-sportsgrene som fitness, der skulle bevirke, at særligt børn søger væk fra foreningslivet.

- Det har vi ikke mærket til i VGF89, konkluderer Bent Busk, der også har en forklaring:

- Det skyldes, at børn jo gerne vil bevæge sig. Derfor er noget af det vigtigste også at have motiverende trænere, så børn oplever bevægelsesglæden.

Han tilskriver de dygtige trænere æren for, at man har kunnet fastholde et højt medlemstal gennem 30 år. Derudover har VGF89 ikke været bange for at kaste sig ud i nye idrætsgrene og tiltag.

- Vi har for eksempel set, at zumba var populært i to-tre år, hvorefter interessen dalede igen. Men vi har stadig et zumba-hold, og det viser bare, at det mange gange også har betydning, hvilken person der står i spidsen. Så siger deltagerne, at "når det er den instruktør, så vil vi også gå til det". Derfor kan hold bestå - og alle være glade, siger Bent Busk.

Over årene er træningsmetoderne blevet mere målrettet, men VGF89 er i bund og grund den samme, siger klubmanden.

- Vi sover aldrig. De unge mennesker kan jo finde på at skrive en sms på alle tider af døgnet, og sommetider, når jeg hører telefonen bippe klokken to om natten, så svarer jeg til deres store overraskelse. Det er vigtigt, at man får et svar, siger Bent Busk.

Lørdag fejrer VGF89 sig selv i Døesvejens Fritidscenter med taler, hygge og workshops.

På søndag kan du i avisen læse et portræt af Bent Busk.

Annonce

VGF89

VGF89 (Vestjysk Gymnastik Forening) fejrer lørdag den 17. august 30 års jubilæum. Det sker på Døesvejens Fritidscenter, klokken 12.30-18. Således ser planen ud:

Klokken 13: Åbning og taler

Klokken 14: Workshops

Klokken 15.30: Kaffe og kage

Klokken 16.15: Workshops

Efterfejringen er alle trænere og bestyrelsen i VGF89 inviteret til festmiddag på Hotel Schaumburg.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Brandvæsen vendte tilbage til brandsted

Holstebro For abonnenter

73-årige Svend er kommet fra Herning for at se vandmasserne: - Det er fascinerende

Annonce