Holstebro

Her kan du bytte dit barns fastelavnskostume - helt gratis

Byt til nyt - fastelavnskostume-versionen, er at finde på biblioteker i Holstebro Kommune den kommende uge. Foto: Stine Kjærside

I genbrugsguldets ånd kan man på bibliotekerne i Holstebro over den næste uges tid bytte sig til et nyt fastelavnskostume, så man både sparer ressourcer og penge

Holstebro: En kvinde kommer gående gennem børnebiblioteket i Holstebro. I den ene hånd har hun sin datter. I den anden et fastelavnskostume, der på et splitsekund formentlig vil forvandle datteren til en nuttet bjørn. Kvinden var den tredje, der, da Dagbladet var forbi børnebiblioteket lørdag formiddag, havde været forbi bibliotekets lille byttecentral.

For selvom fastelavn i år først falder søndag den 3. marts, så har de fleste med børn nok allerede hørt sætningen "I år vil jeg klædes ud som...", og derfor arrangerer Holstebro Bibliotek fastelavnsbyttecentral på børnebiblioteket i weekenden.

Her kan man tage sine børns gamle fastelavnskostumer med, og finder man noget langs rækken som man godt kan lide, så efterlader man det brugte kostume og forlader stedet med et nyt.

- Det er jo mega lavpraktisk, siger biblioteksassistent ved Holstebro Bibliotek, Mette Müller, der denne lørdag har vagten i det velbesøgte børnebibliotek.

- Folk kommer, de finder noget, og de går igen. Men folk bliver glade, når de kan finde noget nyt, og det er jo meget bæredygtigt. Især små børn vokser jo hurtigt ud af deres fastelavnskostumer, eller året efter vil de måske ikke være Buzz Lightyear igen. Og står der ikke en mindre søskende klar til at overtage tøjet, så ender det nok ind i mellem med kun at blive brugt den ene gang.

Det køber vi gerne brugt

Opdelingen her viser, hvad vi køber brugt på Den Blå Avis.Tøj - 28 procent

Boligtilbehør - 23 procent

Møbler og lamoer - 17 procent

Bøger - 16 procent

Sko - 16 procent

Kilde: DBA

Startede med tema

Fastelavnsbyttecentralen har fundet sted på bibliotekerne i Holstebro Kommune i flere år. Så mange, at ingen faktisk helt kan huske hvornår det startede.

- Men det er nok en 3-4 år siden, siger Mette Müller.

Det startede, da biblioteket på et tidspunkt skulle lave arrangementer, der hørte ind under det gennemgående tema bæredygtighed.

- Jeg tror vi startede med at købe tre kostumer først selv, så der var lidt at gå i gang med, siger Mette Müller, og kigger hen på stativet, der bugner med mariehøner, prinsesser, Buzz Lightyears og gule bi-kostumer.

Når man ikke forbi biblioteket i Holstebro i weekenden kommer byttecentralen til Ulfborg Bibliotek i starten af den kommende uge og Vinderup Bibliotek næste weekend.

0/0

Tophistorier

Annonce
Holstebro For abonnenter

50 år siden: Månelandingen ryddede forsiden 9 dage i træk

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Lånere får kortere tid til at læse

Tophistorier

Indland For abonnenter

16-årige Gitte blev myrdet for 40 år siden: Morderen er aldrig fundet

Struer For abonnenter

Efter et år og ni måneder - nu går vores datter igen i skole

Livsstil For abonnenter

Forfatter og journalist Lone Theils: Jeg ser verden som et fantastisk sted, der skal opdages

Lemvig

Video: Se med, når storkeungen spiller død for at blive ringmærket

Holstebro

Politikers søn fik dramatisk start: Rutinetjek endte i akut kejsersnit, elektrochok og tarmoperation

Annonce