Annonce
Kultur

Her kan du høre lyden af hverdagen

Nu kan du selv få indblik i, hvordan fastliggeren Palle fra Ringkøbing oplever sin hverdag, og hvad han opfanger af lydindtryk. Pressefoto
Premiere i Folkets hus 13. juni og forestillinger i Ringkøbing 15. juni.

Struer: Fem vestjyder har i løbet af deres helt almindelige hverdag haft to mikrofoner placeret i ørerne, og alt, hvad der er optaget af lyde fra deres bevægelser i landskabet, er nu blevet til fem portrætter, som blandt andet kan høres i Folkets Hus i Struer 13. juni

De fem podcast bliver præsenteret i forestillingen "Optagethed", som er produceret af kompagniet WE GO i et samarbejde mellem festivalen Struer Tracks og kommunerne i både Struer, Ringkøbing-Skjern og Holstebro.

Koreografen, Kirstine Kyhl Andersen, og komponisten, Niels Bjerg, har stået for at redigere de mange lydindtryk, som er indsamlet ved at optage lydene, der er opfanget gennem de to mikrofoner, som de fem vestjyder har haft placeret i ørerne.

- Ved at lytte til denne type optagelse i hovedtelefoner, får man en meget realistisk gengivelse af lyden. Det lyder ligesom den person med mikrofonerne i ørerne har oplevet det. Det er med andre ord en form for 3D-lyd, lyder forklaringen i en pressemeddelelse om projektet. Den første podcast handler om Palle, der bor i Ringkøbing og er fastligger ved Toftum Bjerge. - Gennem et roligt flow og en ekstraordinær lydoplevelse lærer vi Palle at kende som et helt almindeligt og samtidig unikt menneske. For det er nemlig det, der er tanken bag produktionerne; De fem personportrætter fremstiller helt almindelige vestjyder og deres på en og samme tid almindelige og helt særlige dagligdag. Vi mærker og lytter til dét, vi alle sammen har tilfælles, men som samtidig også er dét, der gør hvert af vores liv til noget helt særligt, fortæller Niels Bjerg. I "Optagethed" får man lov til for en stund at låne et andet menneskes sanseapparat og lære personen at kende indefra. - Du hører de samme lyde og mærker, hvordan personen bevæger sig gennem de rum og scenarier, der udgør en dagligdag, forklarer han. Mens hovedpersonen fortæller sin historie, bliver hverdagslydene gradvist, elektronisk bearbejdet og forvandlet til rytmer og melodier, der bevæger sig i lydbilledet som dansere i en koreografi. - Mange har en opfattelse af deres egen hverdag som uinteressant, og måske netop derfor finder vi stor fornøjelse i at udfolde de tilsyneladende mest uanselige dele af hverdagen til vældige lydlandskaber og koreografi, fortæller Niels Bjerg.

Annonce

Gennem et roligt flow og en ekstraordinær lydoplevelse lærer vi Palle at kende som et helt almindeligt og samtidig unikt menneske.

Niels Bjerg, komponist

Struer og Ringkøbing

Hvert afsnit lanceres med en surroundsound forestilling, hvor dansere med trådløse højttalere bevæger sig rundt blandt publikum. Første podcast udkommer 13. juni, og forestillingen i den forbindelse foregår i Folkets Hus i Struer samme dag klokken 16.30, 17.15 og 18.00. Forestillingen opføres også under til Børnekulturfestivalen Genopdag. Det sker på Rådhuset i Ringkøbing 15. juni klokken 10.00, 10.45, 11.30, 12.30 og 13.15. Både i Struer og Ringkøbing præsenteres Optagethed som en del af Europæisk Kulturregions festival GENOPDAG. Forestillingen varer 20 minutter, og herefter er der mulighed for at stille spørgsmål til podcast´en.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Minister afkræves svar om Høfde 42

Lemvig

Ekstra penge til turistarbejde

Annonce