Ulfborg/Vemb

Herregård og by vil arbejde tættere sammen

Sammenhold styrker lokalområderne. I Vemb er en række foreninger og institutioner gået sammen med Herregården Nørre Vosborg om et stort projekt, som skal gentænke fællesskabet og forbedre netværket i lokalsamfundet i Vemb. Fra venstre er det Jan Nikkelborg, Skærum Mølle, Trine Jakobsen, Nørre Vosborg, Leif Carøe, Vemb Borger- og Erhvervsforening, Birte Ahle, DGI Midt- og Vestjylland og Christian Salmansen, Vemb Skole. Pressefoto

Nr. Vosborg og foreninger, institutioner, borgere og erhvervsdrivende i Vemb skal være bedre til at arbejde sammen i fremtiden. Det skal et nyt projekt sørge for.

Vemb: Det er ikke fordi, at der har været kold luft mellem Vembs lokale og Nr. Vosborg. Men herregården har ikke været så aktiv en spiller i at samarbejde med de lokale. Det skal der nu ændres på.

- I de tre år jeg har været herude, er det gået mere og mere op for mig, at vi burde være bedre til at arbejde sammen lokalt, og her må vi jo starte med os selv: hvordan kan vi være mere aktive på den front, siger Trine Jakobsen, der sammen med en række foreninger og institutioner i Vemb nu har givet håndslag på, at de i løbet af 2019 og 2020 vil afprøve nye samarbejdsformer under overskriften "Det moderne fællesskab i historiens vingesus".

Projektet, der skal munde ud i en række endnu ikke definerede aktiviteter og pilotforsøg, er støttet af Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne og LAG.

- Vi har sammenlagt fået en halv million kroner til projektet, hvor vi laver en hvidbog, så andre byer fremover kan lære af vores projekt, siger Leif Carøe, sekretær i partnerskabet "Vemb Vil Videre".

Stærkere sammenhold

Første led i projektet bliver, at byens foreninger, institutioner og virksomheder sætter sig sammen og lærer hinanden bedre at kende. Dernæst skal man til sommer til at se på, hvilke aktiviteter og pilotforsøg, der i samarbejde kan sættes i søen.

- Det kan være nogle udendørs aktiviteter ved åen eller hos os, eller det kan være, at man opretter en kreds af frivillige, man kan deles om, lyder forslagene fra Trine Jakobsen.

Hun fortæller, at der oftest har været et "dem" og "os"-forhold mellem byens borgere og herregården, og at det blandt andet er det, man nu vil komme til livs, så byens borgere i højere grad kan blive ambassadører for stedet.

- Og så ved vi jo, at de små landsbysamfund har det svært, så det handler jo også om, hvordan vi som kulturinstitution kan være katalysator for at fremme udviklingen af det landsbysamfund, vi er en del af - hvordan kan vi bruge hinanden bedre, siger hun.

Leif Carøe tilføjer:

- Selvom vi er en lille by, så kender vi ikke allesammen hinanden. Det her giver mulighed for at skabe bedre sammenhold, siger han.

0/0

Tophistorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Bil kilede sig fast i anden bil

Lemvig For abonnenter

Nu kan nye elever blive kørt til og fra friskole

Tophistorier

Holstebro

De er fra Grønland, på uddannelse i Holstebro - og takker for Trumps tilnærmelser

Lemvig

Turist-tallet overgår rekorden

Portræt For abonnenter

Dansemusen der fandt ud af, at hun hellere ville være bag scenen

Lemvig

Foreningen Klimatorium: - Vi skal nok få medspillere

Lemvig

Den gemte og glemte fjord kommer frem i lyset: Naturpark indvies på søndag

Annonce