Annonce
Lemvig

Efter folketingsvalg og regeringsskifte: HF må vente med at blive kostskole

Den pædagogisk administrative leder af HF-uddannelsen i Nørre Nissum, Tina Kandborg Gade, må konstatere, at uddannelsens nye kostskoleafdeling efter alt at dømme ikke når at slå dørene op i næste måned, som det ellers var planen. Arkivfoto: Jesper Lundsgaard
Folketingsvalg og regeringsskifte har betydet, at HF-uddannelsen i Nørre Nissum formentlig ikke kommer i gang med kostskole-afdeling i næste måned

Nørre Nissum: Det bliver efter alt at dømme ikke 15. oktober, at HF-uddannelsen i Nørre Nissum kommer til at slå dørene op til den nye kostskole-afdeling.

Det var ellers den dato, den pædagogisk administrative leder af HF-uddannelsen, Tina Kandborg Gade, havde håbet på at kunne åbne kostskolen.

- Men det trækker ud med at komme i gang med at få startet kostskolen. Vi er i gang med at få bevillingen og papirarbejdet igennem hos Uddannelses- og Forskningsministeriet, men folketingsvalget og regeringsskiftet har betydet, at der er skiftet ud på alle hylder. Men det er mit indtryk, at godkendelserne er på undervejs, siger Tina Kandborg Gade.

I begyndelsen af maj, kort før folketingsvalget blev udskrevet, fik HF-uddannelsen tilsagn fra den daværende uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers (V) om, at der ville blive sat halvanden millioner kroner af til driften allerede i år, og fra 2020 vil det komme med som forslag til finansloven med tre millioner kroner om året. Dermed ville HF-uddannelsen i Nørre Nissum blive den første kostskole, der er oprettet i de seneste 40 år.

Tina Kandborg Gade regner med, at aftalen om at lave en kostskoleafdeling i Nørre Nissum står ved magt, og at det er et spørgsmål om tid, før man for alvor kan komme i gang med at oprette kostskolen.

HF-uddannelsen har dog allerede taget de første skridt i retning mod at oprette kostskoleafdelingen. Blandt andet har man sat gang i forskellige aktiviteter samt en lektiecafe, som de studerende kan benytte sig af.

- I første omgang vil vi fortsætte med det kollegieliv, vi allerede har her på stedet, og samtidig har vi en vagtordning, der er tilknyttet kollegiet. Men kostskolen er endnu ikke oppe at stå, siger Tina Gade, der ikke ved, hvornår godkendelsen falder på plads.

Hun håber, at det kan lade sig gøre i løbet af i år, men er det ikke muligt forventer hun, at kostskolen senest er i gang ved indgangen til det nye skoleår, der begynder til august 2020.

HF-uddannelsen i Nørre Nissum har i år vist sig at være populær blandt de studerende. Alle 84 pladser i de tre klasser er besat, og da skoleåret gik i gang i midten af august var der stadig et par elever, der stod tilbage på en venteliste.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur For abonnenter

Lars og Louise har valgt særligt tema ved navngivning af deres børn: - Man bliver glad af at sige deres navne

Kultur

Museum får permanent udstilling

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];