Annonce
Holstebro

Hjælp på vej til krigsveteraner

Der er flere penge på vej til tidligere udsendte soldater, der kommer hjem med traumer og fysiske handicap. Arkivfoto: Morten Stricker
Partierne bag forsvarsforliget har netop bevilget 50 millioner kroner til at styrke indsatsen over for krigsveteraner i Danmark. Aftalen kan være med til styrke KFUMs SoldaterRekreation i Holstebro.
Annonce

Holstebro: Over de næste tre år er der 50 millioner kroner på vej til at styrke indsatsen over for de danske krigsveteraner, der er vendt hjem fra krigsområder med store psykiske og fysisk udforringer.

Det er en aftale, der er indgået mellem regeringen og partierne bag forsvarsforliget.

Holstebro er en stor kaserneby, hvor der gennem årene er udsendt mange soldater til fra. I 2012 blev KFUMs SoldaterRekreation etableret i Holstebro, hvor der er lejligheder til fire veteraner, der i kortere og længere tid har brug for hjælp og støtte i hverdagen. Lignende tilbud findes i Høvelte og Hvorup.

Af aftalen mellem regeringen og forligspartierne fremgår det netop, at pengene blandt andet skal bruges til at styrke specialiserede botilbud og styrke det fagligt koncept ved KFUMs Soldaterrekreation. Det fremgår af aftalens punkt 1.

Der skal også foretages mere opsøgende arbejde. Mere fokus på mental og fysisk træning. Tilbud om beskæftigelse og støtte til familierne.

Lederparret bag KFUMs SoldaterRekreation i Holstebro, Nathalie og Troels Moesgaard, ønsker endnu ikke at kommentere aftalen, så længe de ikke mere præcis ved fra deres organisation, hvad indholdet er. Men de forventer meget snart en udmelding om det nye initiativ, der kan øge indsatsen i dagligdagen.

Annonce

Bedre hjælp

Holstebro-parret, der også står i spidsen for soldaterhjemmet, vandt i 2018 The Nordic Blue Barets Medal of Honour, der er en pris for deres indsats i arbejdet med krigsveteraner.

Forsvarsminister Trine Bramsen (S) siger om aftalen i en pressemeddelelse.

- Selvom vi har løftet veteranindsatsen over de seneste år, er vi fortsat langt fra gode nok til at passe på de hårdest ramte veteraner. Det kan vi ikke være bekendt. Vi skal som samfund få øje på veteranerne og tilbyde dem den rigtige hjælp. Det er det, den nye indsats skal sikre, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

36-årig havde smidt affald i vejkant

Lemvig

Smittetallet nede på det halve

Lemvig

Fyrede kanonslag af to steder i byen

Annonce