forside

Hjemløs idømt anbringelse for drab på handicappet i Nuuk

En ældre, handicappet mand blev fundet død i havn i Nuuk sidste år. Inden var han blevet slået og sparket.

Kredsretten i Grønland har idømt en hjemløs mand otte års anbringelse for et drab begået i marts sidste år. Det skriver det grønlandske medie sermitsiaq.ag torsdag.

Drabsofferet var en ældre, handicappet mand. Han blev sparket og trampet på, hvorefter han blev smidt i havnen i Nuuk.

Drabet skete i slutningen af marts 2018 ved lystbådehavnen i den grønlandske by.

Ikke færre end 94 gange blev offeret trampet på og sparket, lød det i tiltalen mod den nu dømte mand.

Ifølge anklageskriftet havde offeret svært ved at forsvare sig på grund af en blodansamling i hjernen, der påvirkede hans ene arm og ben samt hans balanceevne, har mediet KNR tidligere skrevet.

Efter det brutale overfald blev den ældre mand skubbet i havnen. Han blev efterfølgende fundet livløs i vandet under isen.

Politiet ledte efter ham, da der blev fundet nogle personlige effekter og blod ved værtshuste Pub Nuan i lystbådehavnen.

Motivet bag overfaldet var angiveligt, at den nu dømte ville have fat i nogle af den ældre mands ejendele.

Ifølge sermitsiaq.ag var der tale om en mobiltelefon, en stang hash og nogle småmønter.

Den dømte er i slutningen af 30'erne.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Kursændring: Nu må Claudis Have godt servere alkohol

Lemvig

Hvem skal være årets frivillige

Kultur

Her har man ikke mærket til truslen fra computeren

Lemvig For abonnenter

Lemvig-projekt får EU-penge til videreudvikling

Kultur For abonnenter

Verdenspremiere i Horsens på film om Daniel Ryes 13 måneder som gidsel

Premiere: I 13 måneder sad den da 25-årige fotojournalist Daniel Rye fanget som gidsel i Syrien. Tilbageholdt, ydmyget og tortureret af Islamisk Stat. I 2014 lykkedes det at få ham bragt hjem til Danmark, og efterfølgende blev hans skrækkelige og ufattelige pinsler beskrevet af Puk Damsgaard i bogen "Ser du månen, Daniel". Denne bog er nu filmatiseret og en uge inden den officielle danmarkspremiere kan horsensianerne som de første se Daniel Ryes rædsler på det store lærred og i samme forbindelse høre hovedpersonen i hans gribende foredrag om begivenhederne. Daniel Rye har været inde over filmmanuskriptet og har og haft en klar holdning til, hvem der skulle lave filmen, og hvordan historien skulle fortælles, men derudover har han ikke haft noget med filmatiseringen at gøre. Han er godt tilfreds med resultatet - Det er aldrig det samme. Jeg sad ikke og tænkte, at det er mig. Men det var sjovt at se noget, som mindede om min historie. Esben overbeviste mig om den karakter, han spillede, mere, end det var tanken om, at det var mig, siger han. - Det, der har betydet noget for mig, er, at filmen er blevet lavet på en respektfuld måde over for mig og min familie og dem, jeg sad sammen med i Syrien, for eksempel James Foley, som ikke er her mere. Hans familie skal også kunne se filmen. Alle de, der har været følelsesmæssigt involverede, må ikke tænke, at det er noget bras, understreger han.

Lemvig

35 kilometer gravearbejde med spændende fund er snart afsluttet

Struer For abonnenter

Finn fik flænset sin elskede Alfa Romeo på sin fødselsdag

Lemvig

Plads til flere blomster: - Det må gerne være visuelt dejligt at se på

Annonce