Kultur

Hjerm-borgere interesseret i bredbåndsmidler

Ifølge Tim Pindstofte er omkring 300 husstande i Hjerm plaget af dårlige muligheder for bredbåndsforbindelse. Arkivfoto: Morten Pape
På et møde mandag viste flere Hjerm-borgere interesse i at få del i midlerne fra bredbåndspuljen, som lukker for ansøgninger 18. september

Hjerm: Langsomt internet kan snart være en saga blot i Hjerm-området.

Mandag var alle interesserede borgere, der oplever problemer med hastigheden på deres internet, inviteret til møde om muligheden for at indsende en ansøgning til bredbåndspuljen hos Energistyrelsen. Mødet var arrangeret af Tim Pindstofte, der selv bor i Hjerm og blandt andet er med i borgerforeningen.

- Men det er vigtigt for mig at understrege, at jeg i denne sammenhæng bare er initiativtager. Jeg har ingen særlig rolle og ingen særlige kontakter, jeg har bare sat gang i det, siger Tim Pindstofte.

Fælles fodslag

For nogle år siden blev der i finansloven afsat penge hvor områder, der er plaget af dårlige forbindelser til internet og mobilsignal, kunne søge om tilskud fra bredbåndspuljen, og de ansøgninger bliver der lukket for 18. september. Derfor indkaldte Tim Pindstofte til møde mandag for at se, om der var interesse for at indsende en fælles ansøgning.

- Der er flere her i området, der bor i en zone, hvor det er svært at få ordentligt bredbånd, faktisk omkring 300 husstande, så derfor tog jeg initiativ til mødet, siger Tim Pindstofte.

Omkring 20 lokale borgere dukkede op, og Tim Pindstofte fik henvendelser fra yderligere cirka 20, som ikke havde mulighed for at deltage. Generelt var der konsensus om at forsøge at stable et projekt fra Hjerm på benene inden deadline den 18. september.

- Jeg indkaldte til mødet både for at se, om det overhovedet var noget, der var interesse for, men også fordi, at jeg ikke selv kan stå med en så omfattende ansøgning, hvis det er noget vi vil forsøge os ud i, siger Tim Pindstofte.

Et nyt møde er blevet sat op tirsdag i næste uge, hvor de mange interessenter skal forsøge at finde fælles fodslag i en eventuel ansøgning til bredbåndspuljen.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Kursændring: Nu må Claudis Have godt servere alkohol

112

Taget udbrændte: 80 grise overlevede ildebrand

Kultur For abonnenter

Bent Busk er som sin berygtede taske - altomfavnende

Tophistorier

Lemvig-Thyborøn For abonnenter

Mere end en måde at erstatte 149 mål og 93 assist

Holstebro For abonnenter

I klemme hos Vestforsyning: Beboere skal betale 108.000 kroner for nye vand- og varmerør

Kultur

Søstrene Bisp: Med fadervor kan vi lægge vores bekymringer fra os

Fadervor: Niecen skal døbes, bedstefar begraves, sønnen konfirmeres, eller familien skal i kirke juleaften, for sådan har vi altid gjort. Og hver gang folder vi vores hænder og beder i fællesskab fadervor, for også det har vi altid gjort. Nogle af os beder indfølt og i stor koncentration, andre af os tænker måske på noget andet, mens remsen næsten af sig selv kommer ud af munden - meditativt og i langsom takt - og et barn eller to spekulerer måske på ord som ”vorde” og ”skyldnere” og forstyrrer mor eller far med et hviskende ”hvad betyder det?”. Skal vi være ærlige, forstår mange af os voksne heller ikke fadervor til fulde, men det har vi mulighed for bedre at kunne nu. I bogen ”Oplysning til borgerne om Fadervor” gennemgår Marianne Christiansen, biskop over Haderslev Stift, og Tine Lindhardt, biskop over Fyens Stift, bønnen sætning for sætning - ord for ord. De er ikke altid enige, men i bogen reflekterer de på skift og kommenterer hinandens tanker, og de håber, at det kan føre til, at læserne vil tænke videre og også føle, at de har fået hjælp til en større forståelse af bønnen og den kristne tro. - For der er en større interesse for bøn i dag. Flere kristne er begyndt at tænke over deres egen bøn - måske fordi muslimerne og deres måde at bede på er langt mere synlig, siger Marianne Christiansen og tilføjer: - Vi vil også gerne have, at fadervor ikke blot er et passivt beredskab, man griber til, når man for eksempel sidder ved et dødsleje, men at man får et mere dagligdags forhold til bønnen.

Lemvig

Hvem skal være årets frivillige

Livsstil For abonnenter

Forfatter Svend Åge Madsen fylder 80: Jeg fik lært det med pigerne takket være, at jeg skrev

Lemvig

35 kilometer gravearbejde med spændende fund er snart afsluttet

Lemvig

Plads til flere blomster: - Det må gerne være visuelt dejligt at se på

Annonce