Annonce
Struer

Borgmester og politidirektør: - Hold nu bare fast hen over påsken

Politiet sikrer sig, at befolkningen overholder de nye spilleregler - som her på lystbådehavnen i Struer. Foto: Midt og Vestjyllands Politi
Borgmester Niels Viggo Lynghøj (S) og den nye politidirektør i Holstebro, Helle Kyndesen, går sammen om at opfordre alle til at overholde de nye spilleregler hen over påsken.

Struer: Politi og Struer Kommune roser kommunens borgere for at tage situationen alvorligt og opfordrer til vedholdenhed, så samfundet gradvist kan åbnes op efter påske. Vi ser et samfund, der respekterer de nye spilleregler. Så enkelt beskriver politi og kommune med stor tilfredshed situationen i Struer Kommune.

Sådan skulle det gerne fortsætte, i hvert fald hen over påsken, så vi hurtigst muligt kan vende tilbage til en mere almindelig hverdag. - Indtil nu har borgerne i Struer Kommune vist, at de tager situationen alvorligt. Vi oplever en stor forståelse og opbakning på trods af de udfordringer, som den nuværende situation skaber for mange. Det sætter vi alle stor pris på. Og den villighed til at tilsidesætte egne behov for fællesskabets ve og vel kan nu vise sig at give pote, hvis vi blot fortsætter den gode adfærd lidt endnu, siger borgmester Niels Viggo Lynghøj (S), Struer Kommune. Sammen med politidirektør Helle Kyndesen opfordrer han midt- og vestjyderne til at finde andre måder at fejre påsken på, hvor mange ellers har tradition for at samle familien til påskefrokost.

- For virussen tager ikke hensyn til, at det snart er højtid, og det kan vi derfor heller ikke tillade os at gøre. Når vi ikke kan gøre det, vi plejer og gerne vil, kan vi i stedet udnytte, at vi har masser af skøn natur i vores del af landet. Mange af os trænger sikkert også til at få lidt frisk luft. Der er plads nok udenfor, så brug påskedagene på at tage på udflugt i det blå – men husk at holde afstand til hinanden og overholde reglerne om, at maksimalt ti personer må være samlet. Det gælder også i køen ved iskiosken, siger politidirektøren.

Annonce
Det er netop den adfærd og fornuft, vi har set indtil nu, der skal bringe os i mål. Selv de små ting gør en forskel i det store billede. Det er borgernes fortjeneste, at vi nu kan tillade os at vise forsigtig optimisme. Håbet om, at vi gradvist kan genåbne samfundet i midten af april, skal gøre os standhaftige nu. Vi må for alt i verden ikke slække, for så kan alle vores anstrengelser være tabt.

Helle Kyndesen, politidirektør, Midt og Vestjyllands Politi, Holstebro

Tre sigtelser

Midt- og Vestjyllands Politi modtager hver dag henvendelser om mulige overtrædelser af de forbud, der skal minimere smittespredningen af coronavirus. Henvendelserne kommer fra borgere, der er bekymrede for smittespredning, og politiet tager dem alvorligt, for der er en reel risiko for, at smitten vil sprede sig, hvis ikke vi holder afstand til hinanden.

I langt de fleste tilfælde har politiets undersøgelser ikke ført til en sag. Enten fordi det anmeldte forhold ikke var omfattet af forbuddene, eller fordi patruljen ved sin ankomst ikke kunne konstatere en overtrædelse. Kun i tre tilfælde har politiet fundet grundlag for at foretage sigtelse.

Den 22. marts blev indehaveren af en bar i Herning og to gæster sigtet. Tre dage senere blev en frisør i Silkeborg sigtet. Og den 26. marts modtog ejeren af en restauration i Kjellerup så en sigtelse. Men i Struer Kommune er det slet ikke sket.

Politiet opfordrer imidlertid borgerne til at blive ved med at tage et fælles ansvar ved at ringe 114 med anmeldelser om overtrædelser af de forbud, der skal mindske smittespredningen. Derfor har politiet også sat ekstra patruljer på gaden til indsatsen mod coronavirus.

- Ud over vores normale beredskab har vi indsat ekstra tryghedsskabende patruljer, som hver dag kommer rundt i Struer Kommune for at føre tilsyn med, at forbuddene bliver overholdt, og for at vejlede de borgere, der er i tvivl om, hvordan de skal forholde sig. Dialogen er vores vigtigste redskab, men vi er selvfølgelig også klar til at hjælpe forståelsen lidt på vej med bødeblokken, siger Helle Kyndesen.

Holder øje

De tryghedsskabende patruljer lægger blandt andet vejen forbi typiske samlingspunkter – fx torve, gågader, butikker, restaurationer, legepladser og parker. Og de er også klar til at sætte ind, hvis situationen begynder at udvikle sig i den forkerte retning. Fortsætter Struer Kommunes borgere som hidtil, bliver det dog ikke nødvendigt, vurderer politidirektøren.

- Det er netop den adfærd og fornuft, vi har set indtil nu, der skal bringe os i mål. Selv de små ting gør en forskel i det store billede. Det er borgernes fortjeneste, at vi nu kan tillade os at vise forsigtig optimisme. Håbet om, at vi gradvist kan genåbne samfundet i midten af april, skal gøre os standhaftige nu. Vi må for alt i verden ikke slække, for så kan alle vores anstrengelser være tabt, understreger hun.

Annonce
Annonce
Kultur For abonnenter

Kære Svend. Næste gang jeg kommer til Danmark, ringer jeg naturligvis til dig... med varm hilsen og høj agtelse, Kathleen Kennedy

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Tøjeksperten lukker i Lemvig

Danmark

Drop sommerferien til sydens sol: Regeringen fraråder rejser udenfor udvalgte nabolande

Annonce