Annonce
Holstebro

Holder fast i jobbet: Lavest ledighed blandt de ældre

Ledigheden er på 3,1 procent i Holstebro. Men Holstebro er ikke så hårdt ramt blandt de ældre grupper på arbejdsmarkedet. Arkivfoto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
I Vestjylland er arbejdsløsheden blandt de ældre generelt stigende. Det gælder ikke i Holstebro, hvor ledigheden er størst for dem under 40 år.
Annonce

Holstebro: I Vestjylland er der en klar tendens til, at det er blandt de ældste grupper på arbejdsmarkedet, at ledigheden stiger mest.

Men det gælder ikke i Holstebro Kommune.

- Vi kan ikke se, at det er de ældste medarbejdere, der mister arbejdet. Det er mere jævnt fordelt på de forskellige aldersgrupper, siger Søren Landkildehus, der er arbejdsmarkedschef i Holstebro Kommune.

De nyeste tal fra starten af november viser, at der i Holstebro Kommune er en arbejdsløshed på 3,1 procent blandt alle ledige. På landsplan er arbejdsløsheden 4,5 procent. I Vestjylland er tallet 3,4 procent, så Holstebro Kommune hører til i den laveste ende.

- I Holstebro ser vi den største arbejdsløshed for gruppen under 40 år. Blandt de 25-29-årige er ledigheden 5,7 procent, men det er stadig mindre end resten af Vestjylland og Danmark, siger Søren Landkildehus.

Annonce

To grupper stikker ud

Der er ikke et entydigt billede af, hvilke faggrupper der har mistet jobbet i Holstebro. Den største klump af ledige kom lige efter nedlukningen i marts.

- På det seneste har vi set, at der har været en større ledighed bland metalarbejdere, hvilket forklares med afskedigelser på Birn, men flere af dem er på vej tilbage i job. Den anden gruppe er pædagoger, hvilket kan forklares med nyuddannede, der ikke er kommet i job endnu, siger han.

På jobcenteret i Holstebro er forventningen, at der de kommende uger vil komme ledige fra minkbranchen, men de har endnu ikke vist sig.

- Vi forventer, at der er omkring 200 lønmodtagere fra minkbranchen. Jeg ser optimistisk på, at at vi kan få dem sluset ind i andre job, siger arbejdsmarkedschefen, der også forventer, at en del udenlandske arbejdskraft skal opkvalificeres sprogligt for at komme ind på andre jobfelter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce