Annonce
Sport

Hollandsk bomber på vej til TTH

Kay Smits har scoret 180 mål i denne sæson for Wilhelmshavener HV. Foto: Scanpix

20-årige Kay Smits er udset som afløser for Simon Birkefeldt på højrebacken i TTH Holstebro.

Holstebro: TTH Holstebro har i flere måneder været på jagt efter en afløser for højrebacken Simon Birkefeldt, der efter denne sæson skifter til tyske Melsungen.

I længere tid var svenske Marcus Dahlin fra Mors-Thy topkandidat, men han valgte at forlænge med Mors-Thy, da han var glad for at være i klubben og nervøs for at blive andetvalg i forhold til landsholdsspiller Peter Balling.

Nu peger alt i retningen af, at den nye mand på højrebacken bliver hollandske Kay Smits. Han spiller i den tyske 2. Bundesliga for Wilhelmshavener HV, og han er i gang med en rigtig stærk sæson. Han har spillet 24 kampe, og det er blevet til 180 mål. I de seneste to kampe har den hollandske højre back scoret henholdsvis 14 og ni mål. TTH-direktør John Mikkelsen bekræfter interessen i den 20-årige hollandske højre back.

- Vi er i en god og spændende dialog med ham. Han vil passe godt ind i vores koncept med en ung og mere rutineret til den samme position, men der er ikke skrevet noget under endnu, siger John Mikkelsen.

Første gang TTH Holstebro fik øje på højrebacken var i en europæisk klubkamp mod hollandske OCI Lions. Han er også førstevalg på det hollandske landshold.

Hvis han ender med at skifte til Holstebro, vil han ikke blive eneste hollænder i klubben. Dameholdet råder over Inger Smits, der er storesøster til Kay, så på den både vil der være tale om hollandsk familiesammenføring i TTH Holstebro.

TTH-direktør John Mikkelsen fortæller, at TTH Holstebro er i gang med at lægge de sidste brikker til den kommende sæson. I den sammenhæng er det afgørende, hvor mange penge der i sidste ende er til rådighed på de to mandskaber. På dameholdet er der kommet en ekstra udfordring med to langtidsskader til Mathilde Neesgaard og Ilda Kepic.

Annonce

To pokalkampe

I aften skal de nuværende TTH-mandskaber i aktion for første gang i den nye pokalturnering. TTH Holstebros herrer stiller op som forsvarende mester efter pokaltriumfen for tre uger siden.

Det bliver næppe et problem at gå videre til næste runde, da modstanderen er Christiansbjerg IF fra Aarhus. De spiller til dagligt i serie 1,

- Det er en god start på den nye turnering. Vi kan spare flere spillere og give de unge chancen. Simon Gade kommer til at få hele kampen i målet, siger cheftræner Patrick Westerholm.

TTH Holstebros damehold skal også i aktion tirsdag aften i pokalturneringen. Kampen på udebane mod 3. divisionsholdet fra Team Nøs Haderslev kommer på mange måder på et godt tidspunkt, da TTH har brug for en sejr efter en hård periode i ligaen med nederlag til Ajax og Viborg HK. De to nederlag har bragt slutspilspladsen i fare.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Thyborøn får et nyt spisested

Lemvig

Bøderegn over tre unge mænd

Annonce