Annonce
FERIE I DANMARK

Landets første glamping-site ligger på Langeland:  Hollandsk par skiftede autocamper ud med luksus-gårdferie 

I slutningen af april er Tiki Camp klar til deres anden sæson. - Første sæson gik overraskende godt i forhold til, at der ikke var nogen, der kendte til os. De fleste bookinger, vi får, kommer fra folk, der har hørt andre tale godt om dem. Der kommer mange fra København og Holland, fortæller Nicki Dreyer. PR-foto
Efter at have kørt Europa tyndt i en autocamper med navnet Hank the Hymer, forelskede Tirza Snip og Nicki Dreyer sig i et bindingsværkshus på Langeland, hvor de forrige sommer skabte Tiki Camp: en blanding af økologisk gårdferie og luksuscamping. Nu kommer verden til dem og ikke omvendt.

Hank the Hymer har kørt Europas lande- og motorveje tynde. Men ikke alene.

For han er en autocamper. Derfor i selskab med de to ejere, Tirza Snip og Nicki Dreyer.

Det rejseglade par er fra Holland og rejste rundt i Europa med det mål at finde et sted at slå sig ned. Begge havde de arbejdet i tv-branchen i Amsterdam, nærmere bestemt MTV Comedy Central, i 15 år. Det var også her, de mødte hinanden.

- Vi havde begge en drøm om, at vi gerne ville leve anderledes, fortæller Nicki Dreyer nu her halvandet år efter, at parret har fundet deres drømmested og permanent har parkeret Hank the Hymer.

Deres faste base er nu et bindingsværkshus i Tranekær på Langeland. Og det er ikke kun deres eget sted. For på den adresse har de etableret landets første glamping-site med navnet Tiki Camp.

Glamping er en sammentrækning af ordene glamourous og camping, der betyder luksuscamping. Tiki Camp er Danmarks første af sin slags med plads til 25 gæster. Der er fem store telte af kanvasstof. Indenfor er der senge, møbler og brændeovn. Udenfor kan man sidde og lave mad rundt om et bålsted.

- Vi kan godt lide, det er komfortabelt og ser hyggeligt ud, så man føler sig hjemme. Derfor er Tiki Camp et glamping-site, men det er hovedsageligt eco farming - altså naturen og vores gård - som vi brænder for. Vi ønsker at formidle bæredygtighed til vores gæster, for når man rejser, er man mere åben over for nye ting og har tid til at reflektere over sit liv, og hvordan man lever det. Her har vi mulighed for at inspirere folk til at tænkte over deres forbrug og hverdag, fortæller Tirza Snip.

Et af teltene i Tiki Camp set indefra. PR-foto

Grøntsager, høns og kælegrise

I Tiki Camp kan gæsterne gå på opdagelse og smage på grøntsager i en køkkenhave, som de kan tilberede måltider af. De produkter, de ikke selv dyrker, får de fra producenter, der er økologiske, fair trade-certificerede eller lokale.

- Vi samarbejder med de lokale, blandt andre fødevareproducenter og kunstnere. Vi kender de mennesker, vi køber af, fortæller Nicki Dreyer.

For eksempel er madrasser, dyner og puder 100 procent økologiske fra det danske Cocoon Company. Og så giver Tiki Camp 10 procent rabat til de gæster, der ankommer med offentlig transport, cykel eller på gåben.

På campen er der også to hunde, 10 får, to katte, tre kælegrise og 10 høns.

- Børnene er virkelig begejstrede over, at de kan hente æg ved hønsene og spise dem bagefter, fortæller Tirza Snip og tilføjer:

- Stemningen er dejlig. I det hele taget er stedet et afslappende og sikkert sted for børn, så forældrene har også en god chance for at slappe af.

Selv bor Tirza Snip og Nicki Dreyer i et bindingsværkshus i Tiki Camp. Det er ikke usædvanligt, at børnene, der bor i campen, banker på og stiller spørgsmål. Parret holder af kontakten til gæsterne, som sidste sommer hovedsageligt kom fra København og Holland. Derudover har de unge rejsende fra hele verden boende. De hjælper med at passe farmen for kost og logi igennem woofing, der er et globalt netværk. Så selv om parret har byttet rejselivet ud med en fast base, har de ikke udlængsel.

- Vi elsker stadig at rejse. Men i stedet for at tage ud i verden, kommer den nu til os, fortæller Nicki Dreyer.

Indehaverne Nicki Dreyer (t.v.) og Tirza Snip (t.h.) af Tiki Camp på Langeland og caféen Little Local i Svendborg. PR-foto
Annonce

Hvorfor lige Langeland?

Et spørgsmål, der brænder sig på, er, hvorfor Tirza Snip og Nicki Dreyer af alle steder i Europa valgte at slå sig ned på Langeland?

- Lande som for eksempel Spanien og Portugal er også flotte, men der er for varmt for os. Og som to kvinder, der danner par, er mange lande stadig lidt konservative. Vi føler os hjemme i de nordiske lande, forklarer Nicki Dreyer.

Men at valget endte med Danmark, var faktisk et tilfælde. Mens de to rejste omkring i Europa, googlede de ejendomme og faldt i den forbindelse for et bindingsværkshus på Langeland.

- Det var det hus, der fik os til at køre til Danmark. Det var smukt. Vi blev forelsket i ejendommen og Svendborg, som ligger tæt på, med et rigt kulturliv. Når vi har rejst, har vi altid godt kunnet lide danskerne. Alle de ting tilsammen fik os til at vælge Sydfyn.

I slutningen af april åbner Tirza Snip og Nicki Dreyer for Tiki Camps anden sæson. De har allerede modtaget en del bookinger til juli.

I januar overtog parret desuden en café i Svendborg, som også bygger på principper om bæredygtighed. Her byder de både på kaffe, mad og mulighed for at købe lokale produkter. Little Local er navnet på caféen. De to kvinder har ikke et øjeblik fortrudt, at de forlod deres karrierer i Amsterdam.

- Vi er meget glade for både vores café og for Tiki Camp. Vi lever mere bæredygtigt nu. Det vil vi fortsætte med, fortæller Tirza Snip.

Også autocamperen Hank the Hymer, som de to rejste rundt i Europa med, har fundet sig godt til rette i det sydfynske. Han fungerer nu som Tiki Camps sjette overnatningsmulighed.

Tiki Camp

Tiki Camp er en blanding af økologisk gårdferie og luksuriøs camping på landet, som går under betegnelsen glamping (en sammentrækning af ordene glamorous and camping)

Tiki Camp ligger på Langeland og åbnede i foråret 2019.

Her kan man vælge mellem tre typer ophold: Tiki Farm, Tiki Camp og Eco Travel.

Der er forskellige telte. Det største, Bell Tent Large, har plads til fire personer og koster 1200 kroner for en overnatning.

Sæsonen begynder i slutningen af april og varer til slutningen af september.

Indehaverne er to hollandske kvinder, Nicki Dreyer og Tirza Snip, der i forbindelse med en rejse rundt i Europa faldt over det sydfynske område.

De har også åbnet en café, Little Local, i Svendborg.

Adresse: Klavsebøllevej 16, 5953 Tranekær.

Læs mere på hjemmesiden www.tikicamp.com.

Tiki Camp ligger i Tranekær på Langeland. I bindingsværkhuset bor Nicki Dreyer og Tirza Snip. PR-foto
I Tiki Camp er der både høns, hunde, katte og grise. PR-foto
Minigrise i Tiki Camp. PR-foto
Unge gæster i Tiki Camp. PR-foto
Hank the Hymer er navnet på den autocamper, som Tirza Snip og Nicki Dreyer har rejst Europa rundt i. Nu er den indrettet som overnatningssted i Tiki Camp. PR-foto
Annonce
Lemvig For abonnenter

SOSU-hjælpere er en mangelvare i fremtiden, men: Line uddanner sig på 17 uger og med fuld løn

Vestjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Mandagens coronatal: 333 nye smittetilfælde - flere indlagte på sygehusene

Annonce
Annonce
Annonce
Vestjylland

Spurgt på gaden: Føler du dig tryg ved, at lægevagten er der, når du har brug for hjælp?

Sport For abonnenter

Breddehåndbolden ruller igen efter corona: - Aner ikke hvad de andre hold kommer med

Lemvig

42-årig sigtet for voldtægtsforsøg: Gik frivilligt med til at forlænge fængsling

Holstebro

Tyve tog to timer om at stjæle 45 opvaskemaskiner og tørretumblere: Det værste er, at de stjal to bestemte hvidevarer

Lemvig

Din varmeregning stiger: Næsten 1600 kroner mere om året

Debat For abonnenter

Manden har jo ret - vi får for lidt

Rejser For abonnenter

Porto Santo: Lille ø nær Madeira med meget at udforske

Holstebro

Finn samler på en ting, vi allesammen har gået med i lommen: - Der er mange samlere, der køber bare for at købe

Forbrug

Tilbud onsdag aften: Du får ekstra 50 procent rabat på datovarer i supermarkeder

Danmark

Mormor advarer om trend på TikTok: Barnebarn svært forbrændt af stikflamme fra brandfarlig leg med spraydåse

Kultur

De Frivilliges Hus blev indviet: 'Den arkitekt skulle have brækket sin blyant...'

Danmark For abonnenter

Sygeplejestrejke spænder ben for coronasmittede: Senfølgeramte venter i månedsvis på hjælp

Erhverv

Åbent Landbrug skal tage livet af skræmmekampagner

Annonce