Annonce
Læserbrev

Hollywoods bad-boy er blevet mere blød

Den amerikanske skuespiller Christian Slater levede op gennem 90'erne et turbulent liv og så indersiden af en fængselscelle flere gange. Søndag den 18. august fylder han 50 år. Valerie Macon/Ritzau Scanpix
Den amerikanske skuespiller Christian Slater er kendt som Hollywoods helt egen bad boy. Søndag den 18. august fylder han 50 år.

50 år: Med sin maniske og overdrevne fremstilling af den anarkistiske sociopat JD i kultklassikeren "Heathers" fra 1988 blev Christian Slater sammenlignet med Jack Nicholson.

Slater blev også kendt som hele Hollywoods bad-boy.

Det ry hang ved op gennem 90'erne. Både på det store lærred, men også i virkeligheden, hvor Christian Slater i flere omgange kom i karambolage med loven.

Slater, der søndag den 18. august fylder 50 år, levede op gennem 90'erne et turbulent liv og så indersiden af en fængselscelle flere gange.

Blandt andet for at have overfaldet en politimand med sin cowboystøvle, forsøg på at medbringe et håndvåben i et fly og en biljagt med politiet.

Det var her, at han første gang stiftede bekendtskab med velgørenhedsarbejdet, da det blev krævet, at han skulle bruge tre dage på at arbejde med hjemløse børn i Los Angeles.

Christian Slater droppede ud af high school for at flytte til englenes by og forfølge drømmen om at blive filmstjerne.

Som søn af en sæbeopera-skuespiller og en castingagent var showbiz omdrejningspunktet i hans opvækst.

Som syvårig medvirkede han i sæbeoperaen "One Life to Live", og i sine ungdomsår var han med i flere Broadway-shows.

Den første store rolle scorede han som 16-årig i filmen "The Legend of Billie Jean".

Det er derefter blevet til flere film og tv-serier, men mest i biroller. I 2013 var han med i Lars Von Triers "Nymphomaniac". I 2016 vandt han en Golden Globe for bedste birolle i tv-serien "Mr. Robot".

Velgørenhedsarbejdet præger Christian Slaters liv i dag. Den vilde livsstil er langt på hylden, og skuespilleren bruger sine kræfter på at hjælpe dyr.

Til sit bryllup med Brittany Lopez bad han gæsterne donere et valgfrit beløb til et dyreinternat i Los Angeles i stedet for at give gaver.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Fiskere fejrer jubilæum

Leder For abonnenter

Pisk løser ikke lægemangel

Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) er vågnet op. Det er gået op for ham, at udfordringen med mangel på praktiserende læger mange steder i landet truer såvel borgernes tryghed som deres reelle sundhed. Derfor foreslår han tjenestepligt til nyuddannede læger, som således i en periode skal tvinges ud i lægegerning, hvor der er behov for dem. Ikke overraskende skydes det forslag ned fra flere sider. Det har da også mest af alt karakter af desperation, når ministeren kommer med sådan et forslag. Det ville måske nok sikre en basal lægedækning, men de negative konsekvenser af sådan en løsning ville langt overstige gevinsten. Tjenestepligt til unge læger ville betyde, at man i områderne længst væk fra sygehusene måtte tage til takke med gennemrejsende, nyuddannede læger, som mod deres lyst var placeret der. Udskiftningen ville være enorm, og trygheden for patienterne ville være ikke eksisterende. Det er ikke en tilfredsstillende løsning. Centraliseringen på sundhedsområdet har utvivlsomt sat endnu mere fart på en uheldig udvikling, hvor lægerne fravælger yderområderne. Da hospitalerne var flere og landet geografisk var bedre dækket ind, blev lægerne ofte i det område, hvor de var blevet uddannet. Altså bredt fordelt. Den effekt kan ministeren ikke regne med at efterligne ved at tvinge de læger, der under uddannelsen har etableret sig i de største byer og fået netværk og måske familie der ved at tvinge dem væk i en periode bagefter. Der er ikke en simpel løsning på problemet. Men det er et problem, som skiftende regeringer har været med til at skabe med centraliseringer, og vi har langt fra set den fulde effekt af det endnu. Så ministeren har helt ret i, at der skal ske noget drastisk, hvis man skal afhjælpe et samfundsproblem. I første omgang handler det vel om at uddanne læger nok, så der i det mindste ikke er mangel på dem generelt. Derfra er ministeren så klar til at bruge pisken for at løse problemet. Men måske skulle regeringen prøve med en enkelt gulerod først. Find en holdbar løsning ved at gøre det attraktivt at være læge i yderområderne.

112

Fællesskur i flammer lørdag morgen

Annonce