Holstebro

Holstebro banker dem alle på beskæftigelse

- Det handler nu om også at kunne sikre virksomhederne specielt den faglærte arbejdskraft, som de har brug for. Både i udlandet, men også ved at få flere til at tage en erhvervsfaglig uddannelse, siger finansminister Kristian Jensen. Arkivfoto.

Siden 2015 har Holstebro oplevet den største vækst i antallet af folk i arbejde i Midt- og Vestjylland, viser ny analyse.

Holstebro: Der har været fremgang i alle de midt- og vestjyske kommuner, når man måler på antallet i beskæftigelse siden 2015.

Men intet sted har fremgang været større end i Holstebro.

Det viser en ny analyse fra Finansministeriet, hvor Holstebro er den eneste kommune i området, der har en beskæftigelsesprocent på mere end 75, hvilket er næsten fire procentpoint højere end landsgennemsnittet.

- Der findes flere gode forklaringer, siger finansminister Kristian Jensen (V).

Også forklaringer, der ligger uden for de reformer, som regeringen har lavet.

- Holstebro har en erhvervsstruktur, hvor man har fået gavn af den vækst, der er sket i hele landet. Der er mange virksomheder, der laver noget, som kan gøre ondt at tabe ned over tæerne - og produktionserhvervene har haft det rigtig godt de seneste år, siger finansministeren.

Samtidig peger han på, at Holstebro samtidig har en veluddannet arbejdskraft, der også er med til at trække beskæftigelsen frem.

Beskæftigelsesfrekvens

Beskæftigelsesfrekvens fordelt på kommuner i Midt- og Vestjylland, 2015K2 - 2018K3.

Kommune - 2015K2 (i procent) - 2018K3 (i procent) - forskellen i procentpoint

Herning 71,0 74,4 3,4 Holstebro 71,4 75,1 3,8 Lemvig 70,6 72,5 2,0 Struer 67,8 71,0 3,2 Silkeborg 71,5 74,8 3,3 Ikast-Brande 70,3 73,4 3,1 Ringkøbing- Skjern 71,2 74,4 3,2 Skive 69,1 72,0 2,9 Viborg 70,0 72,7 2,7

Hele landet 68,5 71,2 2,7

Beskæftigelsesfrekvensen er opgjort som andelen af de 18-64-årige, der er i beskæftigelse. Tallene er sæsonkorrigeret. Beskæftigelsen er opgjort på baggrund af de beskæftigedes bopælskommune.

Kilde: Danmarks Statistik og Finansministeriet.

Lettere at rekruttere

Mens Holstebro har været bedst til at få konverteret opsving til arbejdspladser, så halter det mere i nabokommunen Struer.

Her er beskæftigelsesprocenten på 71, hvilket er lidt under landsgennemsnittet.

Men efterhånden er beskæftigelsesprocenten blandt de 18 - 64-årige så høj, at det, mere end at få flere folk i beskæftigelse, også drejer sig om at kunne rekruttere de rigtige folk til arbejdspladserne:

- Det handler nu om også at kunne sikre virksomhederne specielt den faglærte arbejdskraft, som de har brug for. Både i udlandet, men også ved at få flere til at tage en erhvervsfaglig uddannelse, siger Kristian Jensen.

Regeringen har senest fremlagt et forslag, der skal gøre det nemmere for landets virksomheder at rekruttere udenlandsk arbejdskraft. Med den gældende beløbsordning kan en udenlandsk medarbejder få lov til at arbejde i Danmark, hvis vedkommendes løn overstiger cirka 418.000 kroner om året.

Regeringen foreslår nu en ny beløbsordning med en grænse på 350.000 kroner.

0/0

Tophistorier

Annonce
Holstebro For abonnenter

50 år siden: Månelandingen ryddede forsiden 9 dage i træk

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig For abonnenter

Ung Lemvig-rytter havde sin debut i de franske alper: Styrtede to gange, men fik masser af erfaring

Danmark

En hyldest til viagra-bukserne - jeg glæder mig til at få et par

Kultur For abonnenter

Arrangørerne af Venø Festival: - Det er jo en form for hjerneblødning

Tophistorier

Struer For abonnenter

Rejsen fra Somalia: Jeg er fri i mit hjerte nu

Struer For abonnenter

Tour de Toilet: Er der virkelig ingen steder at ski.. på hele Thyholm?

Fodbold For abonnenter

Da en "Gæv Kaal" ved navn Sophus Krølben endte i Tvis

Annonce