x
Annonce
Læserbrev

Holstebro Cup. Tak til de frivillige - og til pedellerne

Debat: Når jeg skriver dette indlæg, er det ikke for at angribe de frivillige der udfører et stort arbejde under Holstebro Cup i Påsken. For det gør de, udfører et stort arbejde, de bruger deres fridage til at holde øje med andre folks børn og give dem en oplevelse af samvær og kammeratskab. De sørger for, at rammerne er i orden, så arrangementet kan køre let og smertefrit. En stor tak til alle for denne uegennyttige indsats.

Nej jeg skriver dette indlæg på baggrund af, at mine medlemmer, pedellerne, bliver angrebet for ikke at være smidige og samarbejdsvillige.

For det første, så bruger pedellerne deres fridage på at sidde hjemme og være til rådighed for de frivillige, når noget går i stykker, eller der opstår et problem, som de frivillige ikke kan eller ønsker at klare selv. De kan ikke tage ud sammen med deres familier og nyde fridagene. De skal stå til rådighed 24/7.

Nu er der nok nogle, der vil sige, at pedellen får en god løn for at stå til rådighed. Tjah, hvis man synes, at 41,09 kroner pr. time er en god løn for ikke at kunne nyde sine fridage med familien, så synes jeg, at man skyder langt forbi, og nej, de får ikke normal timeløn oveni. Selvfølgelig får de betaling, hvis de kaldes ud til assistance på skolen, men det gør alle, der står til rådighed, bare spørg en håndværker der har for eksempel EL vagten for sit firma.

Der bliver i artiklen peget på manglende smidighed med udlevering af nøgler, og at der altid er begrænsninger. Jamen, pedellerne har også et arbejde at passe på skolen i hverdagen, og med de nedskæringer der har været de seneste år på Holstebros skoler, så har de nok at se til. Dette kan være begrundelsen for at nøgle-udleveringen er sat i system, så de ikke skal afbryde deres arbejde for at udlevere nøgler på alle tidspunkter af dagen.

Når der tales om begrænsninger, så får man jo, hvad man betaler for. Hvis foreningerne først betaler for hallen fra fredag, hvorfor skal der så være åbent torsdag? Pedellen har jo ansvaret for at åbne for de faciliteter, der betales for og ikke andet. Så lad være med at skyde på pedellerne, for at I møder begrænsninger, for det er ikke dem, der stiller betingelserne for leje af lokaler i Holstebro Kommune.

Så endnu engang tak til de frivillige for deres store arbejde ved Holstebro Cup. I gør det godt, men det gør pedellerne også.

Carsten Haglund. Pressefoto
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Lad os nu høre om vejen ud

En af corona-krisens store frustrationer for mange er usikkerheden om, hvor lang tid denne alternative virkelighed kommer til at herske. Prisen for at begrænse belastningen på sundhedsområdet er enorm. Erhvervslivet er lammet, mange virksomheder risikerer at lukke - også selv om skatteborgernes store pengekasse er åbnet på vid gab med diverse støtteordninger. Uanset hvor mange skattekroner, Folketinget besluttet at sende ud til de ramte brancher, kommer nedlukningen til at koste arbejdspladser. Den kommer til at ødelægge grundlaget for et utal af virksomheder. Økonomien bliver påvirket langt frem i tiden. For at kunne håndtere de barske realiteter, har vi behov for at kende planerne for, hvordan landet igen kan åbnes. Vi har behov for at vide, hvad myndighederne forestiller sig muligt - og hvornår. Ingen forlanger, at Mette Frederiksen, Nikolai Wammen eller Søren Brostrøm skal kunne svare på, hvornår smittefaren er drevet over, men vi må kunne få svar på, hvilke planer der er for rækkefølgen af genetableringen af samfundet. De fleste kan nok forestille sig, at rejsebranchen og teater- og koncertarrangører vil være ramt af begrænsninger længere ind i fremtiden end frisørerne. Eller genbrugspladserne. Eller skolerne. Indtil nu har Danmark ageret trofast og fulgt retningslinjerne. Men hvis vi skal blive ved med at have tillid til myndighederne, må vi sammen kunne se en vej ud af det hele. Ingen tror på en snarlig vaccine eller kur, hvorfor vi må forvente begrænsninger eller risici i en periode, der strækker sig noget længere end til den 13. april, som lige nu er den eneste kendte dato i planerne. Det gik fint med at vise os forskellige scenarier for, hvad der ville ske, hvis vi ikke lukkede landet. Med pædagogiske plancher og grafer, blev vi alle overbevist om nødvendigheden. Vis os nu de forskellige scenarier for, hvordan vi igen får landet på fode. Også selv om de er skræmmende. Vi kan tåle det meste, men hemmeligheder og uvished hører ingen steder hjemme.

Kultur

Kirken sender prædiken på video

Kultur

Rally også offer for virus

Annonce