Annonce
Holstebro

Holstebro Cup var på vippen: Ny formand klar til at give den en skalle

Lars Mortensen er ny formand for Holstebro Cup. Foto: Morten Stricker
Der bliver også Holstebro Cup i påsken i 2021 med mindre coronavirussen igen sætter en stopper for håndboldstævnet. Ny formand er Lars Mortensen, der afløser Karsten Marcussen.
Annonce

Holstebro: Der var meget stille i Holstebro i påsken.

Langt mere end der plejer at være. 4700 håndboldspillere og ledere måtte blive hjemme fra Nordeuropas største håndboldstævne, Holstebro Cup.

Men nu peger alt på, at det store ungdomsstævne vender tilbage i 2021, med mindre coronaen igen gør det umuligt at gennemføre stævnet.

- Jeg er klar til at give den en skalle. Der skal være Holstebro Cup i en by som Holstebro, hvor der både er ligahåndbold for herrer og damer, lyder det fra Lars Mortensen, der er nyvalgt formand for Holstebro Cup-udvalget, som er en del af håndboldklubben HH 90.

Den nye formand er klar til at påtage sig opgaven som afløser for den mangeårige formand Karsten Marcussen, der lang tid før den aflyste 2020-udgave meldte ud, at han stoppede som formand.

- Det er ingen hemmelighed, at vi har brugt tid på at diskutere, om Holstebro Cup skulle fortsætte. Det har været på vippen, men vi er blevet enige om at fortsætte med stævnet, siger Lars Mortensen.

De seneste mange år har det været en meget fast stab af folk, der har brugt hele deres påskeferie på at afvikle Holstebro Cup i samarbejde med mange frivillige. Flere af dem har ønsket at stoppe efter mange år. Desuden har Holstebro Cup-ledelsen følt sig overset og dårligt behandlet af Holstebro Kommune.

Annonce

Usikkerhed

Men konklusionen er blevet, at Holstebro Cup kører videre i 2021, hvilket også er helt afgørende for HH 90, der nyder godt af de økonomiske overskud fra det store håndboldstævne.


Det er ingen hemmelighed, at vi har brugt tid på at diskutere, om Holstebro Cup skulle fortsætte. Det har været på vippen, men vi er blevet enige om at fortsætte

Lars Mortensen, ny formand Holstebro Cup


- Vi ved endnu ikke, hvordan Holstebro Cup kommer til at se ud i 2021 på grund af coronaen, men vi planlægger efter, at der igen kommer mange deltagere, siger Lars Mortensen, der også vil sparre løbende med den tidligere formand.

- Jeg begyndte som frivillig ved Holstebro Cup for syv-otte år siden. Min kone Marianne er også med, og hun bakker helt op om beslutningen. Der er et stærkt fællesskab,siger 50-årige Lars Mortensen, der arbejder som tryktekniker i Struer.

Annonce

Økonomien blev reddet

2020-årgangen bliver et år til glemmebogen. Da aflysningen var en realitet, stod Holstebro Cup tilbage med et minus på 475.000 kroner, da ikke alle bestillinger og varer kunne aflyses.

Men de penge er nu hentet hjem igen, så året ender i et nul for Holstebro Cup.

Det er den afgående formand, Karsten Marcussen, der har stået i spidsen for at hente penge hjem igen. Pengene er kommet fra Dansk Håndbold Forbund, Danmarks Idræts-Forbund og forskellige fonde og støttemuligheder. Den nu tidligere formand har også hjulpet en række andre håndboldstævner og klubber med at redde økonomien på grund af aflysningen.

- Jeg er glad for, at det er lykkedes at hente pengene hjem, så 2020 ikke ender som en stor udgift. Det glæder mig også, at Holstebro Cup kører videre, siger Karsten Marcussen.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Lemvig

Efterårsmarked er også aflyst

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Kaptajn sigtet efter grundstødning

Danmark

Jyllands grønne vækstmotorvej

Lemvig

Knuste ruden med en ugle

Danmark For abonnenter

Professionel fodboldspiller slipper for karantæne efter konkursdrama: Boligforeninger snydt for millioner

Annonce