Annonce
Kultur

Holstebro-dansere sætter prins Henriks digte i bevægelse

Black Box Dance Company hylder, sammen med blandt Klassiske Dage og Dansk Talent Akademi, Prins Henriks talent som poet ved at omsætte udvalgte digte til en ny forestilling. Arkivfoto: Marie Hald/Scanpix
Månesang hedder en ny hybrid danse- og digt-forestilling i 12 billeder, inspireret af Prins Henriks digte. Den opføres på Holstebro Kunstmuseum

Holstebro: Prins Henriks digte akkompagneret af musik, dans og kunst.

Det er det, der er omdrejningspunktet, når Black Box Dance Company i samarbejde med Klassiske Dage Holstebro International Music Festival, Holstebro Kunstmuseum, Thure Lindhardt og Dansk Talent Akademi skaber en ny forestilling.

- Smeltet sammen vil poesi, dans og musik skabe en sanselig, sensuel og smuk forestilling. Værket opstår i mødet mellem fire kunstarter med afsæt i udvalgte digte fra samlingen ”I mine lykkelige nætter” af Prins Henrik. Digtene gennemsyres af én fællesnævner: Den evige kærlighed – den kærlighed, som var, er og opstår, fortæller associeret kunstnerisk leder og producent hos Black Box Dance Company, David C. Price.

I forestillingen medvirker den internationalt anerkendte skuespiller, Thure Lindhardt, som skuespiller og oplæser, Lionel Ah-Sou, Anna Stamp Møller, Giorgia Reitani og Josh Scott, der alle er dansere fra Black Box Dance Company, mens Klassiske Dages stifter, fløjtist Janne Thomsen, og guitarist Jakob Bangsø sætter musik til dans og poesi.

Desuden medvirker også to unge danse-talenter fra Dansk Talentakademi, Eloise Eliasen og Sille Jensby.

- Vi vil gerne give publikum en helt ny oplevelse af, hvad dans, musik og digt kan sammen. Jeg er utroligt glad for samarbejdet med Thure Lindhart, det er virkelig noget jeg længe ønsket. Han og Prins Henrik er og var utrolige dygtige og med mod på alt: Man kommer nok til at se lidt dans fra Thure. Og jeg håber, at publikum går hjem med et nyt blik for, hvilken kunstner Prins Henrik var, siger Marie Brolin-Tani, kunstnerisk leder for Black Box Dance Company og koreograf på forestillingen.

Forestillingen har premiere den 18. marts på Holstebro Kunstmuseum og spiller i første omgang kun i to dage.

Annonce

Månesang

I mine lykkelige nætter

synger fuldmånen

Jeg venter

så længe…

Månen betror sig

lavmælt til mig

om sin endeløse ensomhed,

om sin omløbsbane udødelig og livløs

Alting drejer, alting går videre

for evigt,

selv kærligheden.

Prins Henrik

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce