Holstebro

Holstebro fuldender top ti over huskøb i Danmark

455 hushandler sendte Holstebro i top ti over den by med flest handler i 2018. Motorvejen er en del af forklaringen, mener ejendomsmægler. Foto: Ritzau/Scanpix, Simon Knudsen

Der var 455 familier, der i 2018 bosatte sig i Holstebro. Det sender kommunen i top ti over de mest populære steder at bosætte sig i Danmark. Det viser en opgørelse fra Boligsiden.dk

HOLSTEBRO: Postnummer 7500 fuldender top ti over de postnumre i Danmark, hvor der i 2018 blev købt flest villaer og rækkehuse. I 2018 var der 455 familier, der købte bolig i Holstebro.

Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør ved Boligsiden.dk, fortæller, at motorvejen kan være med til at få flere til at kigge i retning mod Holstebro, når de skal købe bolig. Derudover peger hun på, at Holstebros geografiske placering er med til at gøre byen attraktiv.

- En motorvej får ikke flyttet en boligkøber fra København til Vestjylland, men den kan betyde, at de boligkøbere, der i forvejen er på boligjagt i et bestemt område af landet, udvider deres søgeområde. Det vil i sidste ende betyde en større spredning i de områder, hvor man bosætter sig, siger hun i en pressemeddelelse.

Det er noget, man kan genkende ved Home i Holstebro. Her siger indehaver Rasmus Hjortkjær Jensen, at der er mange, der nævner motorvejen, når de kigger på huse i området.

- Motorvejen har haft den betydning, at det nu er meget lettere at bo i Holstebro og arbejde i Herning. Det er noget, der har stor betydning for folk, siger han.

Her er der solgt flest boliger


  1. Horsens 839 bolighandler
  2. Silkeborg 773 bolighandler
  3. Roskilde 600 bolighandler
  4. Kolding 599 bolighandler
  5. Næstved 517 bolighandler
  6. Viborg 513 bolighandler
  7. Vejle 507 bolighandler
  8. Herning 495 bolighandler
  9. Fredericia 462 bolighandler
  10. Holstebro 455 bolighandler

Mere end motorvejen

Tallene viser, at antallet af købte huse er steget med 44 procent siden 2012. Ifølge Rasmus Hjortkjær Jensen har der været godt gang i boligsalget længe.

- Det er ikke, fordi der er kommet særligt gang i økonomien, men det har ikke knebet med hussalg for os, forklarer Rasmus Hjortkjær Jensen.

Han mener samtidig, at det har betydning for byen, at der bliver bygget nyt mange steder, og det er noget, der tiltaler kommende boligejere.

- Jeg tror også, at der er nogen, som flytter til Holstebro, fordi de måske kommer fra Struer eller Lemvig, men gerne vil have en lidt større by, men samtidig være i Vestjylland, siger han.

Holstebro er sammen med Viborg de eneste nye byer i top ti. De har erstattet Svendborg og Greve, der er gledet ud af top-10. Horsens er den by, hvor der har været flest bolighandler, mens Roskilde og Silkeborg fuldender top tre. I undersøgelsen fra Boligsiden.dk har man kun haft fokus på villaer og rækkehuse, mens at de store byer som Aarhus og København er delt ud på mange postnumre.

0/0

Tophistorier

Annonce
Holstebro For abonnenter

50 år siden: Månelandingen ryddede forsiden 9 dage i træk

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig For abonnenter

Ung Lemvig-rytter havde sin debut i de franske alper: Styrtede to gange, men fik masser af erfaring

Danmark

En hyldest til viagra-bukserne - jeg glæder mig til at få et par

Kultur For abonnenter

Arrangørerne af Venø Festival: - Det er jo en form for hjerneblødning

Tophistorier

Struer For abonnenter

Rejsen fra Somalia: Jeg er fri i mit hjerte nu

Struer For abonnenter

Tour de Toilet: Er der virkelig ingen steder at ski.. på hele Thyholm?

Fodbold For abonnenter

Da en "Gæv Kaal" ved navn Sophus Krølben endte i Tvis

Annonce