Annonce
Holstebro

Holstebro: Gammelt håndværk vækker elevers interesse

Billede fra Hjerl Hede, hvor elever fra Naur-Sir Skole sidste år besøgte frilandsmuseet og projektet "Hænder og Huse". PR-foto
Håndværkere fra Frilandsmuseet Hjerl Hede er med i undervisningen, når Naur-Sir Skole i hele uge 45 med historiske byggeteknikker afprøver håndværk og husflid i naturmaterialer.

Holstebro: Der bliver målt og malet, hamret, savet og snittet, når 140 børn fra Naur-Sir Skole og Børnehus i en hel uge skifter digitale tavler og skærme ud med håndgribeligt værktøj fra dengang, bedstefar var dreng.

Det gode håndværk fra tidligere tiders husflid og bygningshåndværk er nemlig en måde at vække en erhvervsfaglig interesse og skaberglæde på hos eleverne. Derfor rykker frilandmuseets håndværkere ind på skolen til emneugen "Hjerl Hede - Håndværk - Historie".

Annonce

Relevant interesse

- Håndværksfagene har uden tvivl en stor samfundsværdi, og på Naur-Sir Skole har vi i forvejen håndværksforberedende undervisning, HFU, fra 0. klasse. Så for os er det naturligt at sætte praktisk arbejde, nysgerrighed og fordybelse højt på dagsordenen. Interessen for bygningskultur og godt håndværk er yderst relevant, uanset om du vil være håndværker, arkitekt, designer eller byggetekniker, siger Troels Lysgaard, i en pressemeddelelse.

Samarbejdet med Hjerl Hede er del af udviklingsprojektet "Håndværk i Folkeskolen", som Nationalmuseet og Realdania står bag.

- Sammen med skolens lærere udvikler vi metoder og tester undervisningen som et koncept, hvor håndværkere er rollemodeller og videnspersoner. Målet er at bringe faget Håndværk og Design op på et højere niveau og øge den faglige stolthed, siger projektleder på Hjerl Hede, Nikolaj Kirk.

Det er planen, at indsatsen på Naur-Sir Skole og Børnehus skal præsenteres i en rapport og på en konference næste år som udspil til en læringsmodel til andre skoler.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Ole & Elo streamer aflyst koncert

Lemvig

HF vil bruge festsal til undervisning

Annonce