Annonce
Holstebro

Holstebro i midterfeltet med vedvarende energi

Karsten Filsø er sikker på, at Holstebro Kommune vil bruge mere vedvarende energi, næste gang Region Midtjylland opgør klimaregnskabet. Arkivfoto: Morten Stricker

Andelen af vedvarende energi i Holstebro Kommune har ramt 50 procent. SF's Karsten Filsø er godt tilfreds med andelen, men han forventer, at det bliver bedre, når man laver opgørelsen næste gang.

HOLSTEBRO: Andelen af vedvarende energi i Holstebro Kommune er 50,1 procent. Dermed placerer kommunen sig i den bløde midte, når det kommer til andelen af vedvarende energi.

Tallene for Holstebro Kommune viser, at andelen af vedvarende energi er vokset fra 31,4 procent i 2007 til 50,1 procent ti år senere.

- Det er klart, at vi har nogle udfordringer, når det for eksempel kommer til transport og opvarmning, mens alt vores strømforbrug bliver produceret vedvarende, siger Karsten Filsø (SF), der er formand for Holstebro Kommunes Natur, Miljø- og Klimaudvalg.

- Jeg er ret sikker på, at det vil se bedre ud, når man laver opgørelsen næste gang. Jeg er ikke sikker på, at de nye vindmøller, som vi har opstillet er regnet med, siger han

SF'eren forventer også, at de kommende solceller, der skal opstilles i Holstebro, og de vindmøller man samarbejder med Herning Kommune om, kommer til at have en betydning.

- Vi havde borgermøde om projektet med Herning torsdag, og det går nu i høring. Jeg har en klar forventning om, at det er noget, der bliver vedtaget, siger han.

Annonce

Det er klart, at vi har nogle udfordringer, når det for eksempel kommer til transport og opvarmning, mens alt vores strømforbrug bliver produceret vedvarende.

Karsten Filsø, formand for Holstebro Kommunes Natur, Miljø- og Klimaudvalg

Kommunerne klarer sig godt

Generelt klarer kommunerne i Region Midtjylland sig godt, men det er Samsø Kommune, der tager førstepladsen, hvor hele 70,8 procent af kommunens energiforbrug stammer fra vedvarende energikilder.

- Regionsrådet har med vilje sat et ambitiøst mål på det her område, og udviklingen viser, at det ikke var et urealistisk mål. Vi er lykkedes med at fastholde en god fart i omstillingen, også selv om de lavest hængende frugter er ved at være plukket, siger formand for regionsrådets Udvalg for Regional Udvikling, Jørgen Nørby (V) i en pressemeddelelse.

Opgørelsen som er lavet af Region Midtjylland viser, at andelen af vedvarende energi i hele regionen er steget fra 37,7 procent i 2016 til 42,2 i 2017.

Dermed placerer regionen sig flot set i forhold til landsgennemsnittet på 34,2 pct. og EU-gennemsnittet på 17,4 pct. vedvarende energi. Samtidigt bidrager Region Midtjylland til Danmarks femteplads på top 10-listen over EU-lande med størst VE-andel i energiforbruget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Tyv stjal høretelefoner

Annonce