Sport

Holstebro-roere dominerede ved nordiske mesterskaber

Hele seks af otte roere i U19-landsholdets guldvindende otter med styrmand kommer fra Holstebro Roklub. fra venstre mod højre øverst er det Søren Madsen, Holstebro, Frederik G. Lund, Holstebro, Oliver Schiltknecht, Holstebro, Casper Lindballe Pedersen, Holstebro, Andreas Hunskjær (cox), Holstebro, Max Røgild, Silkeborg, Mathias Ankerstjerne, Roskilde, Tobias Bork Kristensen, Hostebro, Mikkel Taulbjerg, Holstebro. Privatfoto
Med 10 roere var Holstebro Roklub den stærkest repræsenterede klub på det danske landshold ved de nordiske U19-mesterskaber i norske Sarpsborg.

Sarpsborg: De nordvestjyske deltagere havde masser af klubkammerater omkring sig, da der i weekenden blev afviklet nordiske mesterskaber i U19-roning ved norske Sarpsborg.

Med 10 roere fra Holstebro Roklub var klubben den klub, der var stærkest repræsenteret på det danske landshold. Holstebro Roklub stillede med Casper Lindballe Pedersen og Tobias Bork Kristensen i toer uden styrmand.

I drengenes otter sad seks mand fra Holstebro i form af Søren Madsen, Mikkel Taulbjerg, Fredrik G. Lund, Oliver Stalsnicht, Casper Lindballe Pedersen, Tobias Bork Kristensen, Styrmand Andreas Hundskjær, mens de sidste to roere i båden var Max Ellskov fra Silkeborg og Mathias Ankerstjerne fra Roskilde.

I pigernes otter roede Stine Højager Nielsen og Karen Mortensen sammen med seks piger fra Bagsværd, DSR og København.

Guld og sølv

I toer uden styrmand fik landsholdsbåden med Casper Lindballe Pedersen og Tobias Bork Kristensen, der tidligere har vundet U19 EM-sølv, uventet hård konkurrence - ikke fra de andre nordiske lande, men fra klubkammeraterne Oliver Stalsnicht og Frederik G. Lund.

Klubkammeraterne hang på og formåede endda at lægge pres på gennem hele løbet og var i mål kun tre sekunder efter landsholdsbåden. Og med hele 12 sekunder ned til Norge på bronzepladsen.

I pigernes otterløb var danskerne overlegne med føring fra start til mål uden at være pressede, hvilket betød at også Stine Højager Nielsen og Karen Mortensen kunne rejse hjem med guldmedaljer om halsen.

Drengenes ditto var en gentagelse af pigernes løb og en magtdemonstration af danskerne med de seks holstebroere i båden, der viste hvordan en otter skal roes i højt og kraftbetonet tempo. Dermed endnu seks guldmedaljer til de unge Holstebro-roere i båden, som Færch Fonden sidste år sponsorerede til Holstebro Roklub.

Holstebro havde også deltagere med i løb, som ikke var mesterskabsløb.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Video: Se med, når storkeungen spiller død for at blive ringmærket

Danmark

Se video af redning: 20-årig sejler reddet op ad vandet efter flere timer i Ringkøbing Fjord

112

Kvinde sad fast i brønd i en time

Lemvig

Evy blev glemt, når hun bestilte en Flextur: Nu har Midttrafik gennemgået klagerne

Lemvig

Tre strande har det reneste badevand

Annonce