x
Annonce
Sport

Holstebro-roere tog guld, sølv og bronze ved U-VM: Vi kan slet ikke få armene ned igen

Holstebro-trioen Magnus Valbirk (øverst til venstre), Tobias Bork Kristensen (nederst til venstre) og Magnus Zier Quist Rathenborg noterede sig for en guld-, to sølv- og to bronzemedaljer ved VM i indendørsroning. Fotos: Morten Stricker og Morten Strægaard
Magnus Valbirk, Magnus Zier Quist Rathenborg og Tobias Bork Kristensen fra Holstebro Roklub satte størstedelen af verdenseliten på plads ved verdensmesterskaberne i indendørs-roning.

Paris: 3353 deltagere fra 52 nationer deltog i weekenden ved VM i Indoor-Rowing (ergometerroning, red.) i den franske hovedstad Paris, heraf tre mand fra Holstebro Roklub. Tobias Bork Kristensen, Magnus Zier Quist Rathenborg og Magnus Valbirk.

Matematisk set udgjorde den vestjyske trio dermed kun en lille dråbe i havet af deltagere, men formåede alligevel at levere noget af et bølgeskvulp i det imponerende Coubertin Stadium, hvor verdensmesterskaberne blev afviklet. De tre Holstebro-drenge kunne således rejse hjem med ikke mindre end fem medaljer af guld, sølv og bronze om halsen.

- Vi kan slet ikke få armene ned igen. Det er helt vanvittigt og langt over, hvad jeg havde turde forvente, fortæller kaproningschef Freddy Quist.

I U17-rækken så han først Tobias Bork Kristensen tage sølv på sprint-distancen, der er 500 meter, inden det unge Holstebro-talent vandt guld på den klassiske 2000 meter-distance, hvor han også satte både mesterskabsrekord og ny personlig rekord.

Annonce

Vi kan slet ikke få armene ned igen. Det er helt vanvittigt og langt over, hvad jeg havde turde forvente.

Freddy Quist, kaproningschef i Holstebro Roklub.

Side om side

U23-roerne Magnus Zier Quist Rathenborg og Magnus Valbirk ville dog ikke stå tilbage for deres yngre klubkammerat. I sprintdistancen roede Rathenborg sig ind på en tredjeplads, mens navnebror Valbirk måtte nøjes med en niendeplads.

På 2000 meteren blev det kun endnu bedre for de to Magnus'er. Her endte begge nemlig på medaljeskamlen sammen med belgiske Ward Lemmelin, Rathenborg med en sølvmedalje om halsen og Valbirk med en bronzemedalje.

- Jeg vidste godt at Tobias var stærk og ville være med i toppen hos U17, hvor jeg troede han kunne blive nummer tre eller fire. For U23'erne havde jeg forvente at Magnus Zier roede i top fem, men er virkeligt overrasket over at Valbirk også kunne være med helt i toppen. Jeg havde nok kun spået ham til at komme i top 15, forklarer Freddy Quist og fortsætter:

- Valbirk er ikke helt på toppen endnu og først ved at komme tilbage efter at have været en tur indenom militæret, så det er virkeligt en flot præstation at vinde bronzen.

Ros til kommunen

Holstebro Roklub råder i disse år over en stribe af landets mest talentfulde ungdoms-roere, som bliver spået en spændende fremtid. Resultaterne ved indendørs-VM er ifølge kaproningschefen et vidnesbyrd om, hvad der er i vente.

Men det er ifølge Freddy Quist også et vidnesbyrd om, hvad det har betydet, at man i Holstebro Kommune i årevis har brugt midler på talentudvikling.

- I den lille vandpyt vi har i Vandkraftsøen, har vi verdensklasse-atleter i bådene, og det viser, hvad en langsigtet idrætspolitik i Holstebro Kommune kan betyde. Vi skulle nok have lært de unge mennesker den nødvendige teknik og taktik, men fysisk havde vi ikke fået dem op på det her høje niveau, uden den hjælp vi har fået fra Holstebro Elitesport og Holstebro Kommune, siger Freddy Quist.

Det var tredje gang, der blev afholdt VM i indendørsroning. I U19, U23 og senior er der tale om et officielt verdensmesterskab, mens det hos U17 og masters bliver betragtet som det uofficielle verdensmesterskab.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Aflyser 1. maj-arrangementet

Danmark

Liveblog: 5071 danskere testet positiv for corona - men smittetallet kan være op til 70 gange højere

Annonce