Sport

Holstebro Roklub dominerede DM

Magnus Valbirk fra Holstebro Roklub viste stor styrke, da han vandt U19-klassen. Foto: Holstebro Roklub

Holstebro Roklub hentede 20 medaljer, da der blev holdt DM i ergometerroning i Gladsaxe.

Gladsaxe: Holstebro Roklub har de senere år markeret sig stærkt i ungdomsrækkerne i den danske elite.

Den tendens ser på ingen måde ud til at være aftagende. I weekenden var der DM i ergometerroning, hvor konkurrencen foregår i romaskiner på den klassiske 2000 meter distance og på sprintdistancen.

Da stævnet var slut, kunne Holstebro-roerne tage 20 medaljer med hjem. Fem guldmedaljer, ti sølvmedaljer og fem bronzemedaljer.

- Vi begynder virkelig at se, at vores talentarbejde giver resultater. Der er ingen klub, der er så dominerende som os i de unge årgange, siger Freddy Quist, der er kaproningschef i Holstebro Roklub.

I løbet af stævnet blev der sat en række personlige rekorder. En af dem blev leveret af Magnus Valbirk i U19-rækken, hvor han vandt guld. Han er en af fremtidens mest oplagte kandidater til landsholdsbådene. I toppen af U19-rækken var der også plads til klubkammeraterne Kaare Mortensen og Nichlas Ullnits.

Et andet af de bemærkelsesværdige resultater var Aske Petersen, der hentede sølv i U23-rækken, hvor han kun blev overgået af Bastian Secher fra Roskilde. Magnus Quist Rathenborg fra Holstebro opnåede en fjerdeplads i denne række.

Hos pigerne var Holstebro Roklubs to bedste kort ikke med til DM i Gladsaxe. Ida Birkjær Petersen er på studieophold i Ohio i USA, og Trine Dahl Pedersen var småskadet. Nanna Bo Christensen opnåede en flot sølvmedalje.

- Det begynder virkelig at se spændende ud for os. Vi har aldrig hentet så mange medaljer tidligere, siger Freddy Quist.

Han og roerne kan nu glæde sig til at komme på vandet i løbet af de næste par uger. Dermed bliver der for alvor taget hul på rosæsonen.

0/0

Tophistorier

Annonce
TTH Herrer For abonnenter

Fra pløjemark til pokalbejler: - Det var svært at skaffe penge, når man kom vest for Ringvejen

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Tumblere havde stor succes til DM

Tophistorier

Sport

Verdensholdet er tilbage i det vestjyske

TTH Damer For abonnenter

Krautmeyer: - En succes har sæsonen vel ikke været

TTH Herrer

Sønderjysk stortalent står på ønskesedlen i TTH

Annonce