Annonce
Holstebro

Holstebro Udvikling må ikke: Hvem skal så stå for at udvikle sygehusgrunden?

- Vi er ikke hoppet ud af det. Holstebro Udvikling har virkelig fået skabt noget. Vi har eksperimenteret, og der er skabt et nyt tredje rum, siger Annemette Færch, formand for bestyrelsen for Holstebro Udvikling. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Færchfonden og Holstebro Kommune fortsætter deres tætte parløb om byudvikling, men selskabskonstruktionen bliver en anden, end det var tanken oprindeligt. ”Vi er blevet klogere undervejs,” siger Annemette Færch.
Annonce

Holstebro: Det bliver et helt nyt selskab, som endnu ikke er stiftet, og hvis konstruktion er uafklaret, som skal drive udviklingen af sygehusgrunden, som Holstebro Kommune efter planen overtager i slutningen af 2021.

Som udgangspunkt var tanken ellers, at det var udviklingsselskabet Holstebro Udvikling, som er ejet af Holstebro Kommune og Færchfonden, som skulle stå for det.


Der er dukket nogle juridiske og finansieringsmæssige issues op, men også ud fra en ejerskabsbetragtning kunne det godt være, at en model med flere ejere var mere rigtig, men hvordan modellen ender, må tiden vise.

Annemette Færch, formand for bestyrelsen for Holstebro Udvikling.


- Vi er blevet klogere undervejs. Der var noget i grundkonstruktionen, som ikke var helt rigtigt i forhold til at overtage sygehusgrunden, siger Annemette Færch.

Hvad er det for nogle ting?

- Der er dukket nogle juridiske og finansieringsmæssige issues op, men også ud fra en ejerskabsbetragtning kunne det godt være, at en model med flere ejere var mere rigtig, men hvordan modellen ender, må tiden vise, siger Annemette Færch.

Annonce

Fortsætter samarbejdet

Borgmester H.C. Østerby forventer at kunne præsentere den nye selskabskonstruktion i foråret 2021.

- Holstebro Udvikling er et offentligt/privat samarbejde, og det vil vi gerne fortsætte, og det er der også politisk opbakning til. Og så håber jeg, at vi kan få andre investorer med. Kommunen skal ikke drive udviklingen. Vi skal have nogle med, som vil lægge hånden på kogepladen - og gerne nogle lokale partnerskaber. Det er den konstruktion, vi arbejder med, siger borgmesteren.

Også Færch Fonden har været - og er fortsat meget glad for samarbejdet med kommunen om byudvikling.

- Vores tilgang er ikke, at der har været en forkert konstruktion. Tværtimod er vi enige om, at udviklingsselskabet har været garant for udviklingen af byens plan og helt nye måder at arbejde sammen på: offentlig og privat, kommune, borger og det private. Der er skabt et tredje rum, siger Annemette Færch.

Den kommende selskabskonstruktion skal blandt andet sikre, at kommunen ikke kan blive beskyldt for at drive erhverv, ligesom et særskilt selskab også udelukker eventuelle habiblitetsproblemer, hvis Færchfonden ønsker kommercielt at gå ind i ejendomsudviklingen på sygehusgrunden.

Jesper Larsen stopper som direktør for Holstebro Udvikling med udgangen af året. Det har han selv ønsket, efter byens plan er afleveret, og der er sat gang i en masse ting med Cityvækst med fokus på at understøtte detailhandelen og skabe aktiviteter i midtbyen og tomme butitkker.

- Det er primært det, Holstebro Udvikling skal koncentrere sig om i fremtiden. Det kan også være spændende opgaver, men det er der garanteret andre, der er bedre til end mig, og det er heller ikke det, jeg brænder for, siger Jesper Larsen, der ved siden af jobbet som direktør har sit eget ejendomsinvesteringsselskab Property Partner.

Kunne du tænkes selv at investere i sygehusgrunden på et tidspunkt?

- Jeg har jo haft en konkurrenceklausul qua mit job, men jeg vil absolut ikke afvise, at jeg kunne finde på at investere i Holstebro i fremtiden. Det er en rigtig fin by, siger Jesper Larsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Blev bestjålet ved fødselsdagsfest

Lemvig

Det kan blive meget værre endnu

Danmark For abonnenter

Rasmus Paludan har fundet nyt hul i lovgivningen: Sætter 200 kroner på højkant til underskrivere af vælgererklæringer

Annonce