Annonce
Holstebro

Hoteldirektør frygter nye restriktioner: Folk holder ikke fester, hvis det skal slutte klokken 22

På hotel Nørre Vosberg frygter direktør Thomas Holme de nye restriktioner, som han synes er kommet med al for kort varsel. Allerede lørdag har han flere fester, som er berørt, fordi de skal slutte klokken 22. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Der giver ekstra frustration blandt restaurant- og hotelejere, fordi nye restriktioner er kommet med meget kort varsel, hvor fester lørdag skal reddes med meget kort varsel.
Annonce

HOLSTEBRO/VEMB: Fra lørdag skal alle restauranter og barer lukker klokken 22 om aftenen - og alle gæster skal bære mundbind, når de ikke sidder ned. Det er nogle af de nye restriktioner, som statsminister Mette Frederiksen fredag meldte ud.

Og det skaber store frustrationer hos Thomas Holme, der er direktør for Hotel Nørre Vosborg.

- Det bliver noget være bøvl, og jeg har slet ikke overblik over konsekvenserne. Samtidig synes jeg, det er med meget kort varsel, og det giver ekstra besvær, siger Thomas Holme.

Hotellet har selskaber hver weekend - og har allerede lørdag både sølvbryllupper og kobberbryllup.


Det bliver noget være bøvl, og jeg har slet ikke overblik over konsekvenserne. Samtidig synes jeg, det er med meget kort varsel, og det giver ekstra besvær

Thomas Holme, direktør på Hotel Nørre Vosborg


- Folk er jo ikke indstillet på at slutte klokken 22, når de skal holde fest. Og kommer gæsterne selv med mundbind, eller skal vi nå at skaffe mundbind inden i morgen, siger Thomas Holme kort efter statsministerens udmelding.

Han frygter for konsekvenserne i de kommende uger.

- Mange vil formentlig aflyse fester, som følge af de nye krav, og det skal slutte så tidligt. Så det her kan komme til at koste millioner, siger Thomas Holme.

Annonce

Bryllup skal redes

På Anlægspavillonen i Holstebro har medejer Dorthe Klüver knap nok tid til at snakke med avisen.

- Vi har er bryllup i morgen (lørdag red.), som vi er ved at redde sammen med brudens forældre. Det skal nok lykkes, men vi ved endnu ikke, hvad vi gør, siger Dorthe Klüver og tilføjer:

- Det er meget problematisk, at vi får begrænsningerne med så kort varsel, siger Dorthe Klüver, der slet ikke har nået at tænke på konsekvenserne for de kommende weekender.

Annonce

Svært at lukke

Hos Restaurant Cooks har ejer Huso Akkaya forståelse for indgrebene, selv om det giver udfordringer i hverdagen.

Det er både irriterende og træls - men nødvendigt.

- Vi skal alle sammen gøre vores for, at vi får bekæmpet coronavirussen, selv om det er træls og giver store udfordringer. Men det er vigtigt, at vi alle sammen hjælper med at få virussen overstået. Jeg håber på, at restriktionerne ikke bliver langvarige, så det ikke får store konsekvenser for forretningen, siger han.

Klokken 22 er mange af de spisende gæster gået hjem fra restauranten i Enghaven. Men det er ikke alle.

Anlægspavillonen har allerede lørdag et bryllup, som er ramt af de nye restriktioner, hvor festen skal slutte klokken 22. Det giver en masse besvær for Dorthe og Lars Klüver, som driver restauranten i Lystanlægget. Arkivfoto: Morten Stricker

- Der kan være stor forskel på, hvornår vi lukker. Det afhænger meget af, hvor mange der er tilbage. Det kan godt blive svært at få dem til at gå hjem klokken 22, men jeg forventer, at alle vil være med til at respektere det.

Annonce

Aflysninger

Situationen er på mange måder den samme hos Sivio's i Sønderlandsgade.

- Det er ikke alle vores gæster, der er gået hjem klokken 22, men jeg forventer, at alle vil respektere det. Det bliver en ny situation, at både ansatte og gæster skal have mundmind på, siger indehaver Silvio Basile.

Gourmetrestauranten Under Klippen forventer, at den kommende periode vil betyde aflysninger af selskaber.

- Jeg er sikker på, at der vil komme en del aflysninger de kommende uger på grund af de nye regler.  Vi har også selskaber, der har bestilt natmad, så de vil aflyse, så det får helt sikkert konsekvenser for os, siger restaurationschef Johnny Bregendahl.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Fiskeredskaber forsvundet fra fjorden

Alarm 112

Peter Madsens flugtforsøg: Truede med bombeattrap og hoppede ind i hvid varevogn

Annonce