Annonce
Holstebro

Hovsa: Nu kommer der alligevel lys på skolevej

Kommunen har nu lovet, at der kommer lys på skolevej mellem Alstrup og Naur-Sir Skole. Det vil styrke skolen i konkurrence med Vestbyens Friskole om eleverne. Foto: Morten Stricker

Efter pres fra Naur-Sir har kommunen nu lovet, at der kommer lys på den vej, som går fra boligområdet Alstrup til områdets folkeskole.

Krunderup: Der har været udsigt til en mørk cykelvej til Naur-Sir Skole for de kommende beboere i den nye udstykning i Alstrup, som ellers ligger i Naur-Sir skoledistrikt.

Det ligner en forglemmelse. Men nu har kommunen lovet, at der alligevel kommer lys på 500 meter af Alstrupvej, som i dag er mørkelagt.

Det er sket efter en henvendelse fra Naur-Sir Borgerforening, skolebestyrelsen og fra Sir LyngbjergCentret.

- Det er vi utroligt glade for. Det er helt afgørende, at der er en sikker skolevej mellem Alstrup og Naur-Sir, siger Bo Jensen, der er formand for Naur-Sir Borgerforening.

Det nye boligområde ligger tæt på den nye Vestbyens Friskole.

- Vi håber da, at mange af de kommende beboere, vil vælge folkeskolen i Naur-Sir, så det kan være med til at styrke den gode udvikling i området. Og her er det afgørende, at der er også er en sikker skolevej til Naur-Sir - og ikke kun til områdets private skole, siger Bo Jensen.

Der er i forvejen lys på Krunderupstien, som går ind mod Holstebro. Nu kommer der også lys på de knap 500 meter, som børn og beboere skal cykle på Alstrupvej, før de kan komme på stien.

Foreningerne har i deres henvendelse også peget på, at belysning er afgørende for, at de kan trække både børn og voksne fra det nye boligområde til Naur-Sir Centret med sportshal. Samtidig får beboere i Krunderup en oplyst sti til Idræstcenter Vest.

Annonce

Tror på området

I første omgang solgte kommunen kun ni byggegrunde i Alstrup, da de var udbudt til højstbydende. Nu er grundene sat til salg til normalprisen.

- Vi tror bestemt på, at det vil blive et attraktivt byområde, som vil være med til at styrke Naur-Sir, siger Bo Jensen.

Det var mandag i denne uge, at kommunen lovede, at der kommer lys på skolevejen. Det er dog ikke, kommunen, som skal have penge op af lommen i første omgang. Det er nemlig Vestforsyning, som ejer kommunens belysning - og nu vil Vestforsyning levere et forslag til lampetype og udformning - og med en pris på, hvor meget kommunen årligt skal betale for skolevejsbelysning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Stormturister i vinterferien

Annonce