Holstebro

Hovsa: Nu kommer der alligevel lys på skolevej

Kommunen har nu lovet, at der kommer lys på skolevej mellem Alstrup og Naur-Sir Skole. Det vil styrke skolen i konkurrence med Vestbyens Friskole om eleverne. Foto: Morten Stricker

Efter pres fra Naur-Sir har kommunen nu lovet, at der kommer lys på den vej, som går fra boligområdet Alstrup til områdets folkeskole.

Krunderup: Der har været udsigt til en mørk cykelvej til Naur-Sir Skole for de kommende beboere i den nye udstykning i Alstrup, som ellers ligger i Naur-Sir skoledistrikt.

Det ligner en forglemmelse. Men nu har kommunen lovet, at der alligevel kommer lys på 500 meter af Alstrupvej, som i dag er mørkelagt.

Det er sket efter en henvendelse fra Naur-Sir Borgerforening, skolebestyrelsen og fra Sir LyngbjergCentret.

- Det er vi utroligt glade for. Det er helt afgørende, at der er en sikker skolevej mellem Alstrup og Naur-Sir, siger Bo Jensen, der er formand for Naur-Sir Borgerforening.

Det nye boligområde ligger tæt på den nye Vestbyens Friskole.

- Vi håber da, at mange af de kommende beboere, vil vælge folkeskolen i Naur-Sir, så det kan være med til at styrke den gode udvikling i området. Og her er det afgørende, at der er også er en sikker skolevej til Naur-Sir - og ikke kun til områdets private skole, siger Bo Jensen.

Der er i forvejen lys på Krunderupstien, som går ind mod Holstebro. Nu kommer der også lys på de knap 500 meter, som børn og beboere skal cykle på Alstrupvej, før de kan komme på stien.

Foreningerne har i deres henvendelse også peget på, at belysning er afgørende for, at de kan trække både børn og voksne fra det nye boligområde til Naur-Sir Centret med sportshal. Samtidig får beboere i Krunderup en oplyst sti til Idræstcenter Vest.

Tror på området

I første omgang solgte kommunen kun ni byggegrunde i Alstrup, da de var udbudt til højstbydende. Nu er grundene sat til salg til normalprisen.

- Vi tror bestemt på, at det vil blive et attraktivt byområde, som vil være med til at styrke Naur-Sir, siger Bo Jensen.

Det var mandag i denne uge, at kommunen lovede, at der kommer lys på skolevejen. Det er dog ikke, kommunen, som skal have penge op af lommen i første omgang. Det er nemlig Vestforsyning, som ejer kommunens belysning - og nu vil Vestforsyning levere et forslag til lampetype og udformning - og med en pris på, hvor meget kommunen årligt skal betale for skolevejsbelysning.

0/0

Tophistorier

Annonce
Kultur For abonnenter

Det eneste ønske, der ikke blev opfyldt, var et bevægeligt drageskelet

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Bil kilede sig fast i anden bil

Lemvig For abonnenter

Nu kan nye elever blive kørt til og fra friskole

Tophistorier

Holstebro

De er fra Grønland, på uddannelse i Holstebro - og takker for Trumps tilnærmelser

Lemvig

Turist-tallet overgår rekorden

Portræt For abonnenter

Dansemusen der fandt ud af, at hun hellere ville være bag scenen

Lemvig

Foreningen Klimatorium: - Vi skal nok få medspillere

Lemvig

Den gemte og glemte fjord kommer frem i lyset: Naturpark indvies på søndag

Annonce