Lemvig

Hugo Helmig i behandling for misbrug - rammer også Haze

Festivalgæsterne til Haze Over Haarum kommer til at spejde forgæves efter Hugo Helmig, der har aflyst hele sin sommerturne. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Haze Over Haarum er gået i gang med at finde en erstatning for Hugo Helmig, der aflyser hele sin sommerturne.

Harboøre: Der kommer et nyt navn på festivalplakaten til årets Haze Over Haarum.

Mandag meddelte Hugo Helmig via sit pladeselskab og management, at han melder afbud til 13 koncerter, han skulle have givet i Danmark i løbet af sommeren. Blandt dem var Haze Over Haarum, hvor han skulle have optrådt i Midnatsluskeren lørdag klokken 21.30.

Afbuddet kommer ifølge en pressemeddelelse efter en hård start på 2019.

Hugo har oveni en omfattende koncertturné i Danmark og Tyskland taget hul på et behandlingsforløb grundet stofmisbrug. Denne hårde belastning, både privat og professionelt, betyder, at Hugo Helmig nu ser sig nødsaget til helt at trække stikket i en længere periode, står der i pressemeddelelsen.

- Jeg har fået en personlig indsigt i løbet de sidste par måneder, som jeg bliver nødt til at tage alvorligt, også selv om det har mange omkostninger. Det beklager jeg meget overfor både publikum og arrangører, og jeg kan kun håbe på deres forståelse for beslutningen. Der er ikke noget, jeg hellere ville, end at stå oppe på de store scener denne sommer – men jeg bliver simpelthen nødt til at fortsætte det arbejde med mig selv, som jeg har sat i gang, skriver Hugo Helmig i pressemeddelelsen, der blev sendt ud mandag eftermiddag.

Afbuddet ærgrer Gunnar Skytte, der er talsmand for Haze Over Haarum.

- Det var også helt nyt for mig, at Hugo Helmig har aflyst sin sommerturne. Men det må vi tage til efterretning. Nu skal jeg have fat i forskellige bookere for at høre, hvad de har af mulige erstatninger for Hugo Helmig, siger Gunnar Skytte.

Han tror, det kan blive en svær opgave at finde en fuldgod erstatning for Hugo Helmig, der skulle optræde på festivalen i Harboøre for første gang efter at have haft masser af succes i både Danmark og Tyskland med blandt andet singlen Please Don't Lie.

- Hugo er et nyt og upcoming navn, og det kan være svært at finde noget lignende. Som altid, når der kommer et afbud, vil der være nogle, der synes, at erstatningen er rigtigt god, mens andre synes, det er det værste, vi har fundet som afløser, siger Gunnar Skytte.

Han er nu i gang med at underrette sit bagland på festivalen om afbuddet og går i gang med at finde et nyt navn til Midnatsluskeren lørdag aften.

- Jeg håber, at jeg i løbet af nogle dage kan få fundet et nyt navn. Det bliver svært at ramme noget lignende musik 100 procent inden for de rammer, vi har, så det er muligt, at det bliver en kunstner, der ikke er i helt den samme pop-genre som Hugo Helmig, siger Gunnar Skytte.

Årets Haze Over Haarum afvikles 6.-8. juni.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Aske fra Vandborg fik guldknappen

Holstebro For abonnenter

Advokaten vælger kærligheden, så: Farvel lille, skønne hus

Lemvig For abonnenter

Haltilskud drejer ind på opløbsstrækning

Kultur For abonnenter

I en verden med 15 børn, 40 skolemøder på et halvt år og 100 julegaver havde Niels Erik en drøm: Den er nu gået i opfyldelse

112

Anhænger fyldt med græs væltede: Skabte trafikale problemer

Lemvig

Trods faldende deltagerantal: Leder af Byløbet er tilfreds

Lemvig

Ejendomsmæglerne har fået travlt: Hussalget går opad i en stejl kurve

Annonce