Annonce
Lemvig

Thyborøns ældre må undvære samlingspunkt: Humørklubben sat på pause

Formanden for Humørklubben i Thyborøn, Henning Nielsen, må se, at hans forening har sat alle aktiviteter på pause. Arkivfoto: Benny Gade
De ældre i Thyborøn må undvære deres samlingspunkt her under corona-krisen, og formanden har i modsætning til normalt ikke meget at lave.
Annonce

Thyborøn: Henning Nielsen har normalt rigtig travlt de fleste af ugens dage med at sørge for, de ældre i Thyborøn får mulighed for masser af samvær og aktiviteter.

Humørklubben i Thyborøn ligger underdrejet her under corona-krisen. Alle aktiviteter er sat på pause. Formand Henning Nielsen er den ildsjæl, der har sat virkelig gang i Humørklubben, hvorfor stort set alle ældre i Thyborøn på en eller flere måder er med i aktiviteterne. En kæmpe-indsats, som også har gjort, at han har været en velkvalificeret kandidat, når for eksempel Lemvig Prisen har skullet uddeles. Han har om nogen gjort en anerkendelsesværdig indsats for andre.

Men nu er der ikke så meget at tage sig til.

- Nej, vi kan ikke samles til de mange aktiviteter. De ældre er jo en udsat gruppe, så vi kan ikke samles, som vi normalt gør, hverken til Aktiv Onsdag eller til de mange andre aktiviteter. Naturligvis kan et enkelt par jo godt spille krolf eller kroket, men vi kan ikke hygge os sammen i stort tal, som vi plejer at gøre. Vi har tænkt over, hvad vi kunne gøre, men det er ikke lykkedes at finde på en løsning, siger Henning Nielsen.

Han ville gerne, da mange jo savner de fælles aktiviteter, og man risikerer også, at nogle bliver mere ensomme end ellers, fordi de mangler noget at foretage sig sammen med andre.

- Fællesspisningen er også aflyst, og derhjemme går vi også i overvejelse rent privat omkring vores guldbryllup den 23. maj. Er vi nødt til at aflyse festen? Det kommer jo an på hvor længe, Danmark lukkes ned, så det er desværre en mulighed, siger Henning Nielsen.

Humørklubben har også nye aktiviteter på vej, som gerne skulle i gang.

- Vi har planer om vandgymnastik, når VandWærket åbner på Wærket til juni. I dag er der en del ældre, der bruger Ældre Sagens tilbud i svømmehallen i Lemvig. Men jeg har talt med Ældre Sagens formand Jan Pedersen om, at vi kan lave et tilbud her i Thyborøn, så de ældre herfra er fri for at køre så langt, og når vi nu får så fine faciliteter i Thyborøn, vil det også være meget fornuftigt, mener Henning Nielsen fra Humørklubben, som også har taget de moderne tekniske hjælpemidler til rådighed, da det seneste bestyrelsesmøde afvikledes på Skype, fordi man ikke kan mødes.

Og så ligger kroketbanen hen i halv størrelse efter etablering af skateparken.

- Vi har fået penge til jord af kommunen, og meningen var så, vore medlemmer her i foråret skulle jævne det og gøre banen helt klar igen. Men vi kan jo heller ikke samles til det, siger formanden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Debat: Kostråd – ikke klimaråd

Annonce