Annonce
Sport

Humlum-træner stopper i Strømsgodset efter racismeanklager

Strømsgodset-spillerne var onsdag til møde med ledelsen om situationen omkring træner Henrik Pedersen. Foto: Ole Berg-Rusten/Ritzau Scanpix
Henrik Pedersen, der oprindeligt kommer fra Humlum, stopper som træner i den norske klub Strømsgodset efter anklage om racisme, bekræfter klubben.

Den danske træner Henrik Pedersen er fortid i spidsen for den norske klub Strømsgodset.

Det erfarede først flere norske medier, og nu er det også bekræftet af klubben. Bruddet sker efter anklager om racisme.

- Strømsgodset Toppfotball og træner Henrik Pedersen er i dag blevet enige om at afslutte arbejdsforholdet. Parterne har et fælles ønske om at skabe ro omkring klubben, lyder det på klubbens Facebook-side.

Annonce

Henrik Pedersen er trist over at skulle forlade klubben, siger han i opslaget på Facebook.

- Det føles trist og meningsløst at forlade Strømsgodset og "drengene" på denne måde, siger Henrik Pedersen, der ikke mener, han kunne gøre andet end at sige farvel, efter at sagen var "kommet sådan ud af kontrol".

- Og specielt af hensyn til alle, som elsker Strømsgodset, havde jeg ikke noget andet valg end at bidrage til enighed om den løsning, der nu ligger på bordet.

- Hensynet til Strømsgodset som klub, til spillerne, de ansatte, frivillige, sponsorer og – ikke mindst – de dejlige fans er trods alt vigtigere end hensynet til mig som enkeltperson, siger Henrik Pedersen.

Han er af syv anonyme spillere blevet beskyldt for racisme, skrev norsk TV2 samt flere andre norske medier tirsdag.

Pedersen afviser fortsat, at han skulle være kommet med diskriminerende udsagn, som det hævdes.

- Anklagerne om, at jeg har fremført diskriminerende udsagn, strider mod alt, hvad jeg står for både som menneske og leder, siger Henrik Pedersen.

Han slår fast, at han har og altid har haft nultolerance over for enhver form for fordomme eller diskrimination. Han mener selv, at han behandler alle med respekt.

- At jeg i løsrevne situationer tilbage i tiden har brugt ord, som er blevet opfattet på en anden måde, end jeg har ment dem, beklager jeg på det kraftigste, siger han.

Klubbens bestyrelsesformand, Ivar Strømsjordet, er ked af, at samarbejdet med den danske træner stopper under sådanne omstændigheder.

-Vi har dyb respekt for både det fodboldfaglige arbejde og arbejdet med alle de mennesker, han har udført i vores klub, siger Strømsjordet.

Han bliver bakket op af sportschef Jostein Flo, der kalder Henrik Pedersen for "en eminent og taktisk dygtig fodboldtræner" og giver danskeren æren for, at klubben reddede sig fri af nedrykning i 2019-sæsonen.

Pedersen har tidligere været træner for en række hold i ind- og udland. Fra 2014 til 2015 var han cheftræner for HB Køge, og senere blev han assistenttræner i Union Berlin.

Herfra gik turen til Eintracht Braunschweig, før Strømsgodset ansatte ham i sommeren 2019.

/ritzau/

Annonce
Lemvig For abonnenter

Det ene sted kan de nærmest ikke huske, hvornår der sidst er kommet nyfødte til - det andet sted kan de hver dag høre byens børn fra stuen

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce